Bakan Özhaseki deprem konutlarını böyle tarif etti! “Mis gibi evler”

Bakan Özhaseki deprem konutlarını böyle tarif etti! “Mis gibi evler”
TOKİ'nin İzmit Sekbanlı-Sepetçi Proje Alanı Anahtar Teslim Töreni'nde konuşan Özhaseki, deprem konutlarıyla ilgili konuştu.

Özhaseki; “Mis gibi evler. Böyle dediğim için bile dillerine düştüm. Ya hakikaten mis gibi evler, ne deyim.” Dedi.

"Yarın dağıtacağımız konutlarla 75 bin kadar konutu teslim etmiş olacağız. Biz böyle çırpınırken, birileri de mani olmaya çalıştıkları gibi bir taraftan da laf atmaktan geri durmuyorlar. 1 ay kadar önceydi, ana muhalefetin genel başkanı, 'nerede bu evler' diye bağırıyordu. 'Sizin başarınız burada sıfır sıfır sıfır' gibi bir şeyler diyor. Eline tabela almış. Bir başka genel başkan çıkmış diyor ki; 'kimlere evleri verdiniz ya? Siz AKP'lilere veriyorsunuz yüzde 100. Akrabalarınıza dağıtıyorsunuz değil mi' falan diyor. Depremin olduğu ilk günlerde bir genel başkanla, yardımcısı şöyle söylüyorlardı; 'Bu iktidar var ya depremin altında kalır.' Kardeşim insanlar can çekişiyor ya iktidarın gidip gitmemesiyle ne alakası var. Hepimiz seferberlik halindeyiz, aylarca oradaydık."

Özhaseki, 110 bin kişilik orduyla çalışarak evleri yaptıklarını vurgulayarak, "Hem de mis gibi evler. Böyle dediğim için bile dillerine düştüm. Ya hakikaten mis gibi evler, ne deyim. Çelik karkaslı evler. İnsanlar tek başına belki ekonomik gücü olup da yaptırma imkanı bulamayabilirler ama Sayın Cumhurbaşkanı'mızın talimatı; 'Madem yapıyoruz, bir, en güzelini yapalım, iki, depreme de dirençli olsun." Hiçbir masraftan kaçınmadan emin olun bu evler yapılıyor orada fakat bu arkadaşlarımızın ne yazık ki dilleri biraz kirli. Deprem üzerinden bile siyaset yapmaya devam ediyorlar. Keşke deprem üzerinden siyaset yapılmasa. Bu arkadaşlar bazen ağzından çıkanı, ne dediklerini bilmiyorlar." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu, şu anda kırılmamış 500'e yakın fay hattı bulunduğunu anlatan Özhaseki, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde çok acılar yaşandığını, bu nedenle yapılaşmış şehirlerde bir an önce kentsel dönüşümü gerçekleştirmek gerektiğini vurguladı.

Özhaseki, deprem bölgesinde hala 320 bin aileye kira yardımında bulundukları, 600 bine yakın afetzedenin konteynerlerde kaldığı bilgisini paylaşarak, her ay 10, 15 bin konutu teslim edip vatandaşları sağlıklı yapılara kavuşturmak istediklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.