Gündeminde "17 Aralık Ve Çözüm" Süreci Vardı

Gündeminde 17 Aralık Ve Çözüm Süreci Vardı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bir savcının verdiği karar, bir diğeri tarafından çiğnenmiştir. 17-25 failleri mahkeme huzuruna bile çıkarılmadan, haklarındaki iddiaların doğruluğu yanlışlığı bağım...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bir savcının verdiği karar, bir diğeri tarafından çiğnenmiştir. 17-25 failleri mahkeme huzuruna bile çıkarılmadan, haklarındaki iddiaların doğruluğu yanlışlığı bağımsız hakimlerce araştırılmadan adaletten kaçırılmıştır" dedi.

MHP Grup Toplantısı’nda milletvekillerine seslenen Bahçeli, 17 Aralık soruşturmasının geçtiğimiz hafta bir çırpıda kapatıldığını belirtti. Bahçeli, 17 Aralık’ın teorik planda kapatılsa da mahşeri vicdanda hala açık, ahlak ve adalet nezdinde kanayan yara olduğunu vurguladı. "Bir savcının verdiği karar, bir diğeri tarafından çiğnenmiştir" diyen Bahçeli, "17-25 failleri mahkeme huzuruna bile çıkarılmadan, haklarındaki iddiaların doğruluğu yanlışlığı bağımsız hakimlerce araştırılmadan adaletten kaçırılmıştır. 17-25 Aralık’ın darbe olarak mimlenmesinden itibaren tüm suçlama ve isnatlar reddedilmiştir. Savcılar somut delil ve bugünlerin meşhur kavramı olan makul şüphelerle bir tespit yapmış, emniyet güçleri de bu minvalde aldıkları talimatları harfiyen uygulamıştır. İranlı suç makinesi hayırsever olarak taltif edilirken, mahdumlar villalara para doldururken, havuzlara yeşil dolarlar yağmur gibi yağarken bir sorun olmayacak da savcılar ve polisler adaletin yanında durunca mı ajan, hain, haşhaşi ve komplo uydurmaları ağızlardan kurşun gibi çıkacaktır?" ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin iç yaralayıcı rüşvet ve yolsuzluk enkazını muhakkak kaldırmak, mutlaka temizlemek gerektiğini vurgulayan Bahçeli, "Görevi ve gücü ne olursa olsun şüphelileri mahkemeye çıkarmak Milliyetçi Hareket Partisi için bir namus borcudur. Türk milleti 17-25 Aralık defterini kapatmamış ve hesap soruluncaya, hak yerini buluncaya, tüyü bitmemiş yetimler ’oh be’ diyesiye kadar da kapatmayacaktır. Bu hamur daha çok su götürecektir. Unutmayalım ki en büyük yaptırım vicdandır. Bundan dolayı hırsızla kavgamız, hainle mücadelemiz, rüşvetçiyle husumetimiz en ufak bir yavaşlama ve savsaklama göstermeden şevkle sürecektir" dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Türkiye’nin karmakarışık bir dönemin içinden geçtiğini dile getiren Bahçeli, şöyle devam etti:

"2013 yılının Ocak ayından bu yana her fırsatta ’Süreç felakettir, süreç ihanettir, çözüm çözülmedir, çözüm çürümedir’ dedik. Özellikle sürecin mihenk taşı olarak gördüğümüz kıdemli siyasi ve bölücü aktörlerin milletimizi aldatmalarına, devamlı pembe tablolar çizmelerine tepki gösterdik. Terör bitiyor dediler; bırakınız bitmesini bilakis arttı, etkinlik alanını genişletti. 21 Mart 2013’de İmralı canisinin mektubunu okuttular, kalabalıklara alkışlattılar, 16 Kasım 2013’de Barzani’nin başından konfetileri temizlediler, hainliği baş tacı yaptılar; fakat hiçbir şey elde edemediler, dahası milli onurlarından oldular. PKK silah bırakıyor, eller tetikten çekiliyor, silahlar susuyor, fikirler konuşuyor dediler, tam tersine PKK iyice silahlandı, silahlar ateş aldı, geçmişi aratmayacak şekilde şiddet ve vahşet hakim oldu. Dağdan inişler olacak, silahlar gömülecek dediler, ne gezer hepiniz gördünüz, PKK militan takviyesi gücüne güç kattı, cüretine cüret kazandırdı. Analar ağlamayacak, kan akmayacak, şehit haberleri gelmeyecek, çatışmasızlık iklimi olacak dediler, ne var ki yalan mumunun yatsıya kadar yanacağını bir kez daha unuttular. Yine dediler ki teröristler sınır dışına çıkıyor, sınır ötesine gidiyor ancak giden olmadığı gibi kafileler halinde girişler, yurdumuzun değişik noktalarına çok yoğun mevzilenmeler yaşandı."

BAYRAM RESEPSİYONUNA KATILMAYACAK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısının ardından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Anıtkabir’deki törene katılacaklarını, resepsiyona ise katılmayacaklarını açıkladı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.