Güneş Enerjili Şarjmatik

Güneş Enerjili Şarjmatik
Samsun’da ilginç keşifleriyle dikkat çeken Mustafa Yiğit, cep telefonu şarjları için güneş enerjili şarjmatik yaptı.

- Samsun’da ilginç keşifleriyle dikkat çeken Mustafa Yiğit, cep telefonu şarjları için güneş enerjili şarjmatik yaptı.

Dünya Mucitleri, Evrensel, Araştırmalar ve Geliştirmeler Derneği Genel Başkanı Mustafa Yiğit; ayakkabı, gömlek, şapka, ceket ve robot buluşlarının ardından ‘Solar Şarjmatik’ geliştirdi. Türkiye’de elektrikle çalışan şarjmatiklerden esinlenerek cihazın güneş enerjisi ile çalışanını yaptı.

Geliştirdiği proje hakkında bilgi veren Mustafa Yiğit, “Kumsallarda ve gezi yerlerinde insanların telefon şarjları bittiği zaman telefonlarını şarj yapma şansları yok. Güneş enerji sistemleri ile bu tip solar şarjmatik kulübeleri kurularak insanlara faydalı bir şeyler yapılabilir. Şarjmatikler güneş enerjisi ile cihazın içerisindeki bataryaları doldurduğundan dolayı gece vakti de kullanılabilir. Her 500 metrede bir solar şarjmatik kulübeleri olabilir. Bence sahillerde bütün belediyelerin bu projeyi destekleyip yapması faydalı olacaktır. Bu proje birkaç aydır benim aklımdaydı. İnternetten panel siparişi yaptıktan sonra yaklaşık 2 günde bu cihazı geliştirdim” dedi.

Bu tür cihazların sahil ve gezi yerlerine çok lazım olduğunu belirten 18 yaşındaki Kübra Şahin, “Aniden şarj bitiyor, telefonunu şarj etmek için yer bulamıyorsun. Bu icadın güneş enerjisi ile çalışması ayrı bir kolaylık sağlamış ve her yerde olabilir. Bu cihazlar sahil kenarlarında ve gezi yerlerinde her 10 metrede bir olabilir” diye konuştu.

Yiğit'in yapmış olduğu 'Solar Şarjmatik' aynı zamanda ampul aydınlatıyor ve kısa süreli elektrikli motorlarını şarj ediyor.

GÜNEŞ ENERJİLİ ŞARJMATİK

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.