Güney Kıbrıs, Türkiye’nin Ab Müzakerelerini Engelleyecek

Güney Kıbrıs, Türkiye’nin Ab Müzakerelerini Engelleyecek
Güney Kıbrıs Rum Kesimi, sondaj çalışması yaptıkları Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin doğalgaz araması yapmasının ardından Türkiye’nin AB müzakerelerini engelleyeceklerini açıkladı.

- Güney Kıbrıs Rum Kesimi, sondaj çalışması yaptıkları Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin doğalgaz araması yapmasının ardından Türkiye’nin AB müzakerelerini engelleyeceklerini açıkladı.

Rum Kesimi'nin en yüksek karar organı olan Kıbrıs Rum Ulusal Konseyi, dün Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis başkanlığında toplandı. Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Güney Kıbrıs Rum Kesimi Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Türkiye’nin yasal olmayan bir şekilde doğalgaz araması yaptığını savunarak, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üye olması için devam eden müzakerelere müdahale edeceklerini söyledi. Hristodulidis, Güney Kıbrıs Rum Kesimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in de AB liderleriyle görüşmesinde bu konuyu ele alacağını dile getirdi. Türkiye’yi BM Güvenlik Konseyi’ne ve BM Sekreterliği Deniz Hukuku ve Okyanuslar Müdürlüğü’ne de şikayet edeceklerini kaydeden Hristodulidis, BM’nin bu konuda yasal olan prosedüre göre hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile KKTC arasında yürütülen müzakereler, bu ayın başlarında Türkiye’nin gaz arama planlarını ilan etmesiyle askıya alınmıştı. Geçtiğimiz günlerde Anastasiadis de, birkaç gün içinde yapılması planlanan BM aracılığıyla uzlaşma görüşmelerine katılmayacaklarını açıklamıştı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.