Gurbetçi Hayırseverden Yardıma Muhtaç Aileye Ev

Gurbetçi Hayırseverden Yardıma Muhtaç Aileye Ev
Elbistanlı hayırsever gurbetçi, ekonomik durumu iyi olmayan bir ailenin sıcak bir yuva hayalini gerçekleştirdi.

 Elbistan’ın Türkveren Mahallesi sakinlerinden olan ancak 30 yılı aşkın süredir Almanya’da iş adamı olarak bulunan Yakup Özsoy, kendi memleketinden ekonomik durumu iyi olmayan bir aileye ev almayı planladı.

  Hayır amaçlı bir düşünce, Elbistan’da emlakçılık yapan Mehmet Öztürk ile kurulan diyalog sonucu hayata geçirildi.

  Güneşli Mahallesi’nde bir ev satın alan gurbetçi iş adamı Yakup Özsoy, durumu iyi olmayan ve desteğe muhtaç 5 kişilik Sarıkaya ailesine teslim etti.

  Burada düşüncelerini aktaran hayırsever işadamı Yakup Özsoy, “Uzun süreden beri böyle bir düşüncem vardı. Ancak şimdiye kadar gerçekleştiremedik. Geçtiğimiz günlerde durumu iyi olmayan aile hakkında bilgi aldım. Gerçekten aile sıkıntılı.  Anne, apartman merdiveni yıkayarak gelir elde ediyor ve devlet yardımlarıyla ayakta durabiliyorlar. Ağırlıklı olarak çevreden gelen yardımlarla geçiniyorlar. Bağışın yerine ulaştığını düşünüyorum. Hayırlı olsun diyorum” dedi.

  Sağlık durumu iyi olmayan baba Ali Sarıkaya çalışamazken aile fertleri kullanılamaz durumda bir gecekonduda yaşamlarını sürdürmeye çalışıyordu.

  Evin tapusu aileye teslim edilirken baba Ali Sarıkaya, “Bu dönemde insanın kardeşi bile böyle bir hayır yapmıyor. Allah binlerce defa razı olsun. Başımızı sokacak bir evimiz oldu. Evi alan, bağışlayan vesile olan herkesten Allah razı olsun” ifadesini kullandı.

  Tapunun teslimi sırasında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Demir’de hazır bulundu ve bu hareketin alkışı hak ettiğini kaydetti.

1-469.jpg

2-362.jpg

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.