Gurbetçiler Tedavide Türkiye’yi Tercih Ediyor

Gurbetçiler Tedavide Türkiye’yi Tercih Ediyor
11 yıldır İngiltere’de yaşayan genç kadın, diğer ülkelerdeki gurbetçiler gibi tedavi için Türkiye’ye tercih etti.Londra’da yaşayan Aynur Çelik (33), fazla kilolarıyla ilgili yaşadığı sağlık sorunların...

11 yıldır İngiltere’de yaşayan genç kadın, diğer ülkelerdeki gurbetçiler gibi tedavi için Türkiye’ye tercih etti.

Londra’da yaşayan Aynur Çelik (33), fazla kilolarıyla ilgili yaşadığı sağlık sorunlarından kurtulmak için Türkiye’yi tercih etti. 110 kilo ağırlığındaki Aynur Çelik, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"İstediğim bir çok şeyi yapamıyorum. Rahat nefes alamıyorum. Son dönemlerde şikayetlerim daha da çok arttı. Bir gün oğlumu okula götürdüğümde bana ’Anne sen okula girme, arkadaşlarımın annesi zayıf, sen kilolusun, arkadaşlarımın seni böyle görmesini istemiyorum’ dedi. 7-8 sene süren araştırma ve kararsızlık dönemi, arkadaşımın tavsiyesi ve bu son yaşadığım olay üzerine uzun bir araştırma yaptım. Tedavim için Türkiye’ye tercih ettim. İngiltere’de yaptığı araştırmada Samsun Medicana İnternational Hospital Hastanesi’nde Opr. Dr. Recep Aktimur’un ismine ulaştım. Tereddüt yaşadığım konuları kendisiyle uzun uzun konuşma fırsatı yakaladım. Uyguladığı yöntemi anlattı. Recep beyin hastaları arasında komplikasyon yaşayan yok, Türkiye’deki obezite cerrahları arasında 1 günde taburcu eden ve diyet yapmadan kilo verdirebilen başka doktor olmadığını öğrendim. Türkiye’de sağlık sistemi İngiltere’deki sağlık sisteminden çok daha iyi durumda. 11 yıldır İngiltere’de yaşıyorum ve sağlık sorunlarım ile ilgili bir çok defa sağlık kuruluşlarına gittim. Buraya geldiğimizde aradaki farkı çok daha iyi anlayabiliyoruz. Şu anda 110 kiloyum, hayalim 55-60 kiloya düşmek ve eski sağlıklı günlerime kavuşmak. Dr. Recep bey sayesinde bunun olacağına gönülden inanıyorum ve kendisine güveniyorum."

Daha önce de İngiltere’den ve farklı ülkelerden gelen hastaları olduğunu hatırlatan Samsun Medicana İnternational Hospital Hastanesi’nde görevli Genel Cerrahi Uzmanı ve Opr. Dr. Recep Aktimur, "Obezite sayısı Türkiye’de ve dünya da sürekli artış gösteriyor. Hastamız İngiltere’den obezite şikayeti ile bana ulaştı. Yaptığımız değerlendirme, tahlil ve tetkikler sonrası obezite cerrahisine uygun olduğunu belirledik. Yaptığımız protokol sayesinde hastalarımızı aç bırakmadan, diyet yaptırmadan, dinç bir şekilde sağlıklı ve mutlu olarak kilo vermelerini sağlıyoruz. Bizim uyguladığım yöntemi Türkiye’de uygulayan ve hastayı 1 günde taburcu edebilen yok. Bizim hastalarımız istenmeyen bir durum gelişmediği takdirde günlük yaşamlarından ödün vermeden 1 gün sonra taburcu olup 2. gün normal hayatlarına devam edebiliyorlar.Bugüne kadarki yapmış olduğum işlemlerde istenmeyen herhangi bir durum gelişmedi" şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.