Gürpınar Belediyesi’nde Kar Mesaisi

Gürpınar Belediyesi’nde Kar Mesaisi
Van’ın Gürpınar ilçesinde kar yağışı nedeniyle kapanan 60 köy yolu yeniden ulaşıma açılırken, mahsur kalan vatandaşlar ise kurtarıldı.

- Van’ın Gürpınar ilçesinde kar yağışı nedeniyle kapanan 60 köy yolu yeniden ulaşıma açılırken, mahsur kalan vatandaşlar ise kurtarıldı.

Van genelinde hakim olan yağışlar, Gürpınar'da da hayatı olumsuz etkiledi. İlçenin özellikle Norduz ve Hoşap bölgelerinde hakim olan kar yağışı, yolların kapanmasına ve vatandaşların mahsur kalmasına, araçların yolda kalmasına neden oldu. Yağışların etkili olmaya başlaması ile kar temizleme çalışmalarına başlayan Van Büyükşehir Belediyesi ve Gürpınar Belediyesi'nin koordineli çalışması sonucu köyler ile tekrardan ulaşım imkanı sağlanırken, mahsur kalan araç ve vatandaşlarda kurtarıldı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Zeki Yıldız, bu yıl kışın erken geldiğini ve bu kapsamda kar mesaisinin de erken başladığına dikkat çekerek, "Kar yağışı sonucunda ilçemize bağlı 60 köy yolu kapandı. Büyükşehir Belediyemiz ile ortaklaşmamız sonucunda kapanan yollara erkenden müdahale ederek, yurttaşlarımızın mağdur olmasının önüne geçerek tüm yolları ulaşıma açtık" dedi.

Yolların kapanması ve tipi nedeniyle yolda kalan araçların olduğunu da hatırlatan Yıldız, "Kimi bölgelerde çobanlar sürüleri ile birlikte mahsur kalmıştı. Yine VEDAŞ ekibi de araçları ile birlikte mahsur kalanlar arasındaydı. Kar yağışının yoğunlaşması ile birlikte Norduz bölgesini üçe ayırdık ve çalışmalarımızı bu kapsamda yürüttük. Kesintisiz olarak 24 saat çalıştık. Yoğun tipi nedeniyle açtığımız kimi yollar hemen akabinde tekrardan kapandı. Fakat başarılı ve koordineli çalışmamız sonucunda yolların açılmasını sağladık. Ayrıca Hoşap tarafında da yoğun kar yağışı sonucunda kapanan köy yolları vardı, o yolları da açtık" dedi.

GÜRPINAR BELEDİYESİ’NDE KAR MESAİSİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.