Güvenç: “Kurban Allah’a Yaklaşmak İçin Fedakârlıktır”

Güvenç: “Kurban Allah’a Yaklaşmak İçin Fedakârlıktır”
Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı GÜVENÇ, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak İslam âleminin ve Kahramanmaraşlı hemşerilerinin Kurban Bayramını Kutladı.

Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı GÜVENÇ, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak İslam âleminin ve Kahramanmaraşlı hemşerilerinin Kurban Bayramını Kutladı.

GÜVENÇ, İslam dünyası olarak kutladığımız iki bayramdan biri olan Kurban Bayramının toplumda kardeşlik ve yardımlaşma duygularını güçlendirdiğini ifade ederek Kurban’ın Allah için maddi fedakârlık yapmak ve bu vesile ile de Allah’a yaklaşmak gayesini taşıyan bir ibadet olduğun altını çizdi. 

GÜVENÇ bayram mesajında: “Kurban, Allah için maddi fedakârlık yapmak ve bu vesile ile de Allah"a yaklaşmak gayesini taşıyan bir ibadettir. Bu bayramda kesilen kurbanlarla Allah’a yakınlaşmanın beraberinde paylaşılan kurban etleriyle toplumda dostluklar, mutluluklar, kardeşlik, yardımlaşma, fedakârlık ve dayanışma ruhu da tesis edilmiş olur. Sevinç ve toplanma günü anlamına gelen Bayram vesilesiyle toplumdaki sosyal dayanışma sayesinde toplumun tabakaları arasındaki uçurumların ortadan kalkması sağlanmış olur. Bu nedenle Kurban Bayramında toplum olarak birey olarak yardımlaşmanın, yoksula, kimsesize ve çaresize yakınlaşmanın, birlik ve beraberlik içerisinde olmanın en güzel örneğini sergilemeli, dargınlık ve kırgınlıkları unutmalıyız. Bayramın manasına yakışır bir şekilde küçüklere sevgimizi, büyüklere ise saygımızı göstermeli, ayrım gözetmeksizin herkese yardım elini uzatmalı, bir olamaya birlik olmaya daha da bir özen göstermeliyiz. Bu vesileyle kesilen kurbanların Allah katında kabul olmasını temenni ediyor, tüm İslam âleminin ve Kahramanmaraşlı hemşerilerimin Kurban Bayramını kutluyor, barış, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhuyla yaşanan nice bayramlar diliyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.