"Güvenlik birimlerimiz alçak teröristlerin peşindedir"

"Güvenlik birimlerimiz alçak teröristlerin peşindedir"
İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Bölücü terör örgütü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırmış, konvoyunda emniyeti almakla görevli...

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Bölücü terör örgütü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırmış, konvoyunda emniyeti almakla görevli olan jandarma aracımız hedef alınmış ve aracımızdaki biri er olmak üzere 3 jandarmamız yaralandı. Bu ülkemize, milletimize yapılmış bir saldırıdır ve bunun şuanda gereği orada yapılmaktadır. Güvenlik birimlerimiz bu adi saldırıyı düzenleyen alçak teröristlerin peşindedir" dedi.

Gölbaşı'ndaki Polis Akademisi Başkanlığı'nda, eğitimlerini başarı ile tamamlayıp mezun olan 177'si kadın, bin 558'i erkek olmak üzere toplam bin 735 komiser yardımcısı için mezuniyet töreni düzenlendi. Törene İçişleri Bakanı Efkan Ala, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Mezuniyet töreninde konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik yapılan terör saldırısına değindi. Bölücü terör örgütü PKK'nın Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırdığını ve 3 jandarmanın saldırı sonucunda yaralandığını ifade eden Bakan Ala, "CHP camiasına ve Sayın Genel Başkanına büyük geçmiş olsun diyorum. Kendisini telefonla arayarak bundan sonraki süreçle ilgili bilgi sundum, hem kendi durumunun iyi olduğunu memnuniyetle gördüm. Biz bilinsin ki birimize bir saldırı olduğunda hepimize saldırı olmuştur gibi hareket ederiz. Bu ülkemize, milletimize yapılmış bir saldırıdır ve bunun şuanda gereği orada yapılmaktadır. Güvenlik birimlerimiz bu adi saldırıyı düzenleyen alçak teröristlerin peşindedir. Kısa zamanda inşallah bunun gereği yapılacaktır" diye konuştu.

"Bugün birlik olmak zamanıdır, dirlik olmak zamanıdır. Memnuniyetle görüyoruz ki herkes ne zaman demokrasimize bir saldırı olsa topyekun birlikte oluyor" diyen Bakan Ala, "Bu Türkiye'nin en önemli varlığıdır. 15 Temmuz gecesi ülkemize alçakça bir saldırı oldu. Bir darbe girişiminde bulundu bizim kutsal bildiğimiz asker içerisine girmiş hainler, bu ülkeyi darmadağın etmek amacıyla ülkemizin varlığını, milletimizin bütünlüğüne bir darbe teşebbüsünde bulundular. Ama emniyetimizin içindeki vatansever kardeşlerimizin duruşuyla, askerimizin içindeki memleket sever askerlerin dik duruşuyla ve bu milletin tarihine yakışır duruşuyla, bütün siyasi partilerimizin, basın kuruluşlarımızın birlikteliğiyle ve Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle bu alçak girişim tarihin çöplüğüne atıldı. İşte memleketin en önemli varlığı budur" şeklinde konuştu.

"Bu millete tuzak kurmak isteyenlerin kendileri kurduğu tuzağa düşecektir"

Konuşmasında mezun olan komiser yardımcılarını seslenen Bakan Ala, "Sevgili komiser yardımcılarımız, gördünüz ki soruları çalanlar, milletin hakkını yiyenler, milletine ihanet edenler payidar olamadılar. Aklını kiraya verenler, Allah'ın verdiği muhakeme kabiliyetini yok edenler, kendilerini demokratik kişilikten yoksun bir yapının üyesi olarak kişiliklerinden sıyrılanlar ve nihayetinde bu kadar necip bir millete sokağında kurşun sıkanlar, milletin iradesini temsil eden Meclisi ahlaksızla bombalayanlar, terörle mücadelede en çok başarı gösteren ve kendilerini ortaya koyan özel harekattaki polis kardeşlerimizin üzerine lazer güdümlü füze atan alçaklar yok oldular, rütbeleri söküldü, generallikleri indirildi, makamları ellerinden alındı ve onların yerine sizin gibi memleket sever adam gibi memleketin çocukları yerlerini aldı. Milletin içerisinde yetişmiş, milletin geleceğine hizmet etmeyi amaç edinmiş her birinizin anlından öpüyorum. Bu millete tuzak kurmak isteyenlerin kendileri kurduğu tuzağa düşecektir. Bizim önümüzü kimse kesemeyecektir. Bunu yapmaya çalışanlar kimsesizlerin hainler mezarlığına gömülecek, bunun için şehit olanlar ise Ay Yıldızlı bayrağımızın hilali önündeki yıldız gibi parlayacaktır ve ebediyete kadar hatırlanacaktır. Biz bayrağımızdaki yıldızı gördüğümüz zaman şehitlerimizi hatırlayan bir milletiz. Böyle bir millet dize getirilemez" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin lider ülke olma konusunda hedefleri olduğundan bahseden Bakan Ala, "Şimdi birçok açıdan Türkiye'ye saldırmaya çalışanlar Türkiye'nin birliği, dirliği karşısında beton duvara çarpmış gibi tarumar oldular. Şimdi bu maşa terör örgütlerini kullanmaya çalışıyorlar. Görüyorsunuz Allahın izniyle bunları da dize getireceğiz. Sizden tek ricam var, milletiniz evladı olduğunuzu hiç unutmayın, aklınızı asla başkalarına kiraya vermeyin. Zaten böyle yapmayacağınıza eminiz. Sizi bu millet yetiştirdi, bu milletin iradesiyle sandıktan ne çıkarsa bu milleti o yönetecektir. Onların koyduğu yasalar da sizin rehberiniz olacaktır. 79 milyonun evladısınız ve buna uygun hareket edeceğinizden hiç şüphemiz yok" dedi.

Tören mezun öğrencilerin yemin etmesinin ardından sona erdi.

"Güvenlik birimlerimiz alçak teröristlerin peşindedir"

"Güvenlik birimlerimiz alçak teröristlerin peşindedir"

"Güvenlik birimlerimiz alçak teröristlerin peşindedir"

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.