Hacı Duran Gökkaya (1955 - 2013)

Hacı Duran Gökkaya (1955 - 2013)
Gazeteci ve Köşe Yazarı Bekir Doğan bu haftaki yazısında şu konuyu ele aldı;

Gazeteci ve Köşe Yazarı Bekir Doğan bu haftaki yazısında şu konuyu ele aldı;

Pazar günü Murathan Gökkaya ‘dan  aldığımız davet üzerine dostlarla bir araya geldik.. Çocukluk döneminde görmüştüm Maşallah yakışıklı genç olmuş,  asil duruşu ile bizleri etkilediğini hemen söylemek istiyorum.. bu sebeple bizim için bir sürpriz oldu.. güzel bir Pazar sohbet oldu..

    Oldu olmasına da beni de alıp mazide derin bir yolculuk yapmama sebep oldu.. Hafızam yanılmıyorsa :

    1984 yılında veya 1983 de olabilir.. Kahramanmaraş Güreş İhtisas Kulüp yönetimindeydim..

     O tarih ilk defa Hacı Duran Gökkaya ile tanışmıştım.. Yüreği memleket sevdası dolu bir insandı.. Enerji doluydu.. Kahramanmaraş için Güreş için elinden geleni yapıyor ve tüm desteğini veriyordu..

     Ne var ki Hacı Duran ağabeyi çok genç yaşta kaybettik: 1955 yılında Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesi Büyükkızılcık beldesinde doğdu. (Mahalle )  1967’de Büyükkızılcık İlkokulu’ndan, 1972’de Afşin Ortaokulu’ndan, 1975’de Kahramanmaraş Ticaret Lisesi ve Kahramanmaraş Lisesi’nden mezun oldu, 1980’ de A.İ.T.İ.A’de lisans, 1992’de Gazi Üniversitesinde Kamu Yönetimi lisans üstü, 2006’ da Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesinde iktisat doktorasını tamamladığını anlattığı o günler gözümün önünden geçti.

    1975 yılında Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsünde memuriyet görevine başladığı

    1983 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının açtığı Bakanlık Müfettiş Yardımcılığı sınavına girerek müfettiş yardımcısı olduğunu biliyoruz sanıyorum bizim tanışmamızda bu döneme rastlar.. veya 1984 de olabilir..

    Sonra : KOSGEB , Şeker Fabrikaları, Türk Kamu İşletmeleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı, genel müdürlükler, olmak üzere bir çok kurumda , Müdür , yardımcılıkları olmak üzere bir çok yerde görev alan , Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt Anonim Şirketi (TETAŞ) Genel Müdürü Hacı Duran Gökkaya 05 Şubat 2013 günü geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Merhuma Allah’tan bir kere daha rahmet diliyorum..

    Buradan Şuraya gelmek istiyorum..

    Hacı Duran Gökkaya bir dosttu, güzel bir insandı.. Siyasette de girdi çıktı.. ama onu çok genç kaybettik ama , yerine asil soylu bir evlat bıraktığını gördüm bu beni çok daha mutlu etti..

    Murathan Gökkaya : Başkomutan, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan çok seviyorum, o bizim liderimiz, ama ben siyasette aday değilim, Göksun Belediye Başkanlığı için hiç aday değilim.. adayım demekle aday olunmuyor, şartlar seni oraya getirecek,” diyor..

    Kahramanmaraş Vilayetim, Göksun ilçem, köyüm veya mahallem Büyükkızılcık, bunu da her gittiğim yerde göğsümü gererek söylüyorum.. Göksun ve köyümü çok seviyorum.. buraya gelip gitmem kadar normal bir şeyde yok.. ama bazıları bizi Göksun’a belediye başkanı adayı gibi göstermeye çalışmış böyle bir şey yok,” diyerek sohbette başladı..

     Gazeteci dostlar ile Pazar günü Akdo da bir araya geldiğimiz Murathan Gökkaya, genç bir kardeşimiz olunca takılmadan edemedik.. üstelik de bekar olunca biraz latife yapalım dedik..

     Bir hatıram:  “ evlenme çağım gelmiş geçiyor, Emmimin eşi “Ablamız” Annem, bize birer ayakkabı al , da gezmeye çıkalım, sana bir kız bulalım,” demişlerdi.. bunu anlattım..

     Baba dostları olarak görev bize düşüyor , “Haydi Murathan gayret, birer ayakkabı alırsan sokak sokak dolaşmaya başlarız, ya kısmet deriz! ” diye esperi yaparak güzel bir Pazar geçirdik..

     Hacı Duran Gökkaya : asil bir insandı !

     Dosttu, sofrası açıktı, tanısın tanımasın , bir Kahramanmaraşlının Ankara da bir işi olursa omun önüne düşer elleri ile işini yaptırdı.. Sert gibi görünse Altın gibi bir kalbi vardı..

     Gazeteci olarak: veya Bekir Doğan olarak, ikili sohbetlerimiz güzel çalışmalarımız sevdamız Maraş olunca , hep aynı noktada buluşa biliyordu..

Böylesine bir yakınlığımız olan Hacı Duran Gökkaya , arkadaşlığımız dostluğumuz, görüşmelerimiz,, gözümün önünden bir film gibi geçip gitti.

     İnsan ömrü çok kısa, ortada yapılan güzellikler ve hoş seda kalıyor, kimseyi kırmaya , kimseyi üzmeye bu dünya değmez..

     Asalet çok önemli: Merhum Hacı Duran Gökkaya gibi oğlu Murathan Gökkaya’nın da asil olduğuna şahit olduk, kendilerini tebrik ediyorum..

     Babasının bir dostu olarak: gurur duydum, Allah yolunu açık etsin, ömrünü uzun etsin, Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi, Allah kendisine beştane asil , soylu evlat versin , üç yetmez beş olmalı diyorum..

     İletişim çok önemli, insanların bir birini tanıması çok önemli.. bu sebeple Pazar günü Murathan Gökkaya’yı tanımaktan mutlu oldum..

     İyi günler..

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.