Hacıbektaş Belediyesi Güneş Enerjisinden Elektrik Üretecek

Hacıbektaş Belediyesi Güneş Enerjisinden Elektrik Üretecek
Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde belediye güneşten elektrik elde etmeye hazırlanıyor. İlçede kurulması planlanan güneş enerjisi santralinden (GES) elde edilecek elektrik belediyenin su depolarında ve ilçedeki sokak aydınlatmalarında kullanılacak.

- Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde belediye güneşten elektrik elde etmeye hazırlanıyor. İlçede kurulması planlanan güneş enerjisi santralinden (GES) elde edilecek elektrik belediyenin su depolarında ve ilçedeki sokak aydınlatmalarında kullanılacak.

Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu yaptığı açıklamada, ilçelerinde güneş enerjisi santrali kurulması için bir süre önce başlattıkları çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Proje kapsamında Yalnızağıl mevkiinde bulunan belediyeye ait alana 6 bin 400 adet güneş enerjisi panelinin yerleştirilmesinin planlandığını ve bu paneller sayesinde ilçenin içme suyu ihtiyacını karşılayan belediyeye ait su depolarının ve sokak aydınlatma lambalarının elektriğinin güneş enerjisinden sağlanmasını hedeflediklerini belirten Selmanpakoğlu, projenin yaklaşık maliyetinin 4 milyon 500 bin TL olduğunu açıkladı. Santralden yıllık ortalama 950 bin kwh elektrik üretileceğini söyleyen Selmanpakoğlu: “İlçedeki su kuyularımız için belediye olarak aylık ortalama 40 bin TL elektrik faturası ödüyoruz. Bunun yanında 2016 yılında sokak aydınlatma lambalarının elektrik tüketimini de belediyeler karşılayacak. Böyle olunca aylık 60 bin TL gibi bir elektrik faturası önümüze çıkacak. Biz kuracağımız bu santral sayesinde kendi elektriğimizi kendimiz üreterek 6,5 yıl sonra kar etmeyi planlıyoruz. Projenin hayata geçmesi için İller Bankası’ndan kredi kullanacağız ve bunun için girişimlerimiz sürüyor” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.