Hacimli Atıklar Kartepe Agm İçin Sorun Değil

Hacimli Atıklar Kartepe Agm İçin Sorun Değil
Kartepe Belediyesi AGM’de büyük hacimli evsel atıklar sorun oluşturmuyor. Ayda 15-20 kamyon atığın toplandığı AGM’de belediye ekipleri ayrıştırdıkları hacimli atıkları bertaraf edilmesi için de İzayda...

Kartepe Belediyesi AGM’de büyük hacimli evsel atıklar sorun oluşturmuyor. Ayda 15-20 kamyon atığın toplandığı AGM’de belediye ekipleri ayrıştırdıkları hacimli atıkları bertaraf edilmesi için de İzaydaş’a gönderiyor.

“Temiz Bir Kartepe” sloganı ile çalışan Kartepe Belediyesi, Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in direktifleri doğrultusunda evsel nitelikli katı atıkların öncelikle kaynağında azaltılması, ayrı toplanması ve geri kazanım sistemine dahil edilmesine yönelik çalışmalarını da başarıyla uygulamaya devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında Köseköy mahallesindeki garajın arkasında 2 bin metrekarelik alanda kurulan Kartepe Belediyesi Atık Getirme Merkezi ile de bu atıkların toplanması ve kaynağında ayrıştırılması sağlanıyor.

Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Sinan Şahin, ilçemizde evlerden, okullardan gibi yerlerden kaynaklanan atık çeşitliliğinin fazla olduğunu belirtti. Müdür Şahin, evsel nitelikli atıkların öncelikle kaynağında azaltılması, ayrı toplanması, geri kazanım sistemine dahil edilmesi, geri kazanılmayacak olanların ise bertaraf edilebilmesi için tüketicilerin kaynağında ayrı topladıkları atıkları Kartepe Belediyesi Atık Getirme Merkezi’ne bırakmaları konusunda destek istedi. Vatandaşların da evlerinden kaynaklanan iri hacimli atıkları, beyaz eşya, ilaç atıkları, bitkisel atık yağlar gibi atıklarını atık getirme merkezine getirebileceklerini belirten Şahin, ayda 15-20 kamyon evsel atığın ayrıştırılarak İzaydaş’a gönderildiğini kaydetti. Şahin, “Hizmetlerimizi en iyi seviyeye çıkartabilmek için bu konuda üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.