Hafızlığını Tamamlayınca Ailesi Umreye Gönderiyor

Hafızlığını Tamamlayınca Ailesi Umreye Gönderiyor
Kahta Safvan Bin Muattal Kur’an Kursunda hafızlığını tamamlayan Ramazana Dağ, şimdide ailesi tarafından umreye gönderiliyor.

- Kahta Safvan Bin Muattal Kur’an Kursunda hafızlığını tamamlayan Ramazana Dağ, şimdide ailesi tarafından umreye gönderiliyor.

Yediden yetmişe her yaşta talebenin devam ettiği Safvan Bin Muattal Kur’an Kursunda, isteyen vatandaşlara temel dini bilgiler ile Kuran-ı Kerim öğretilmesinin yanı sıra hafızlık eğitimi veriliyor. Kuran kursunda bir süre yüzüne kuran öğrendikten sonra hafızlığa başlayan Ramazan Dağ, hafızlığını tamamlayarak Safvan Bin Muattal Kur’an Kursu'nun ilk hafızı olma unvanını kazandı. Safvan Bin Muattal Kuran Kursu Öğreticisi Ramazan Çankaya, ilk hafızını bir kitap külliyatıyla ödüllendirirken, Hafız Ramazan Dağ’ın ailesi de kendisini umreye gönderme sözü verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kuran kurslarında, Kuran öğrenmek için yaş sınırının olmadığını, isteyen her yaştaki ve her konumdaki vatandaşın faydalanabileceğini söyleyen Safvan Bin Muattal Kur’an Kursu Öğreticisi Ramazan Çankaya, “Kuran Kursumuzda her yaşta talebenin yanı sıra imam adayları da eğitim görmektedir. Yaşı küçük talebelerimize teneffüslerde çeşitli faydalı oyunlar oynama imkanı verdiğimiz gibi okul derslerine de yardımcı olmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimiz hem eğleniyor, hem öğreniyor. Bütün aileler çocuklarının eğitimi ile yakından ilgilenir. Çocuğum eğitimine mi devam etsin. Yoksa hafızlığa mı gitsin gibi endişelere kapılan ailelere sesleniyorum. Çocuklarınızı Kuran' a yönlendirin. Çünkü Kuran hayat rehberidir. Kimseyi hayattan koparmaz. Çocuklar, okul ile birlikte çok rahat bir şekilde kuran eğitimini alabilirler. Bütün eğitim kurumları hayatımızın bir parçasıdır. Bu parçalardan çocuklarımızı mahrum etmeyelim. Ailelerin şuna dikkat etmesini istiyorum. Faydalı ilimlerin anlatıldığı ve Salih evlatlar yetiştirdiğimiz bu ilim yuvalarındaki çocuklarınız, siz öldükten sonda da Salih amel olarak devam edecek ve kıyamete kadar amel defterinizin kapanmamasına vesile olacaktır" şeklinde konuştu.

HAFIZLIĞINI TAMAMLAYINCA AİLESİ UMREYE GÖNDERİYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.