Hakemi dövdüğü için hapis cezası alan futbolcu konuştu

Hakemi dövdüğü için hapis cezası alan futbolcu konuştu
3 yıl önce amatör maçta yaşanan kavgada hakeme saldırdıkları gerekçesiyle 2 yıl 1 ay hapis cezası alan üç futbolcudan biri olan Suat Tektek, mahkeme...

3 yıl önce amatör maçta yaşanan kavgada hakeme saldırdıkları gerekçesiyle 2 yıl 1 ay hapis cezası alan üç futbolcudan biri olan Suat Tektek, mahkeme kararına saygı duyduğunu belirterek, "Boldovin Belediyespor Kulübü'nden ve futbolseverlerden özür diliyorum" dedi.

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde 3 yıl önce amatör bir futbol maçında yaşanan kavgada, orta hakem Mevlüt Duymuş'a tekme atıp dövdükleri iddiasıyla haklarında dava açılan ve hapis cezası alan futbolculardan Suat Tektek, Türk spor tarihine geçen olayla ilgili İhlas Haber Ajansı'na (İHA) konuştu.

Olay, 15 Aralık 2013 tarihinde Bolvadin İlçe Stadyumu'nda meydana gelmiş, Süper Amatör Lig takımlarından Bolvadin Belediyespor ile Akören Belediyespor takımları arasında oynanan maç, 75. dakikada Akören Belediyespor'un 2-1 üstünlüğü ile devam ederken, Bolvadin Belediyespor oyuncuları Suat Tektek, Yücel Emre Er ve Yasin Er, maçın orta hakemi Mevlüt Duymuş'a saldırarak, Durmuş'un yaralanmasına neden olmuşlardı. Kavgada 3 futbolcu tarafından düşürülüp, tekmelenip, hakaret ve tehdit edilen Duymuş, sahaya giren polis tarafından oyuncuların elinden kurtarılmıştı. Ambulans ile Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Hakem Mevlüt Duymuş'un vücudunda kırık ve ezikler tespit edilirken, aldığı darbeler nedeniyle kırılan elmacık kemiği, burun ve göz çevresine 14 platin parça takılmıştı.

Olayın ardından Hakem Duymuş tarafından yapılan başvuru sonucunda Cumhuriyet Savcılığı 3 futbolcu hakkında "kasten yaralama, hakaret ve tehdit" suçlarından dava açmıştı. Açılan dava geçtiğimiz hafta sonuçlanırken, sanıklara 2'şer yıl 1'er ay hapis cezası verildiği belirtildi. Davanın ardından sanıklar hakkında dosyanın kesinleşmesine müteakip cezaevine girebilecekleri kaydedildi.

"BOLVADİN BELEDİYESPOR KULÜBÜ'NDEN VE FUTBOLSEVERLERDEN ÖZÜR DİLİYORUM"

Yaşanan olayın ardından hapis cezası alan 3 futbolcudan birisi olan ve halen Bolvadin Belediyespor'da futbol oynayan Suat Tektek, İHA'ya olayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Olaydan dolayı futbol camiasına adına üzgün olduğunu belirten Tektek, "Söz konusu olay 3 yıl önce Bolvadin Şehir Stadyumu'nda meydana geldi. Maçta bir köşe vuruşu sırasında futbolcu arkadaşımız Yücel Emre Er ile kaleci arasında her maçta yaşanabilecek bir tartışma yaşanmıştı. Bunun üzerine hiç olayla alakam olmadığı halde hakem bana kırmızı kart gösterdi. İtiraz sonucu sahayı terk ederken, orta sahaya vardığımda bir kavga olduğunu gördüm. Benim olayla hiç bir alakam yoktur. Bu tür olaylar futbol camiasında üzüntüyle karşılanmalıdır. Bunun bir ders verme gibi algı oluşturulmasını yanlış buluyoruz. 3 yıl önce yaşanmış bu olay sonrası kamuoyuna yansıtılma biçimini doğru bulmuyor, spor ve futbol camiası adına üzüntülerimi paylaşıyorum. Mahkemenin aldığı bu karara saygı duyuyorum. Bolvadinspor Kulübü'nden ve futbolseverlerden özür diliyor, bu tür olayların tekrar yaşanmamasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Öte yandan, yeşil sahada yaşanan kavgada hapis cezası alan diğer futbolcuların ise ilçe dışında oldukları öğrenildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.