Hakkari’de '23 Nisan' Yemeği

Hakkari’de 23 Nisan Yemeği
Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, hangi görüşte olursa olsun ayırım yapmadan herkesi evine davet ettiğini belirterek, “Bizim Hakkari olarak düşmanımız eğitimsizlik ve geri kalmışsızlıktır” dedi.

– Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, hangi görüşte olursa olsun ayırım yapmadan herkesi evine davet ettiğini belirterek, “Bizim Hakkari olarak düşmanımız eğitimsizlik ve geri kalmışsızlıktır” dedi.

Vali Kalkan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında konağında Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Bahadır, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Kurmay Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, Durunkaya Belde Belediye Başkanı Fatih Keskin, HATSO Başkan Yardımcısı Abdurrahman Er, ilçe kaymakamları, ilin kanaat önderleri ve daire amirlerine bir yemek verdi. Yemeğin ardından bir konuşma yapan Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin, bayramların birlik ve beraberlik için dayanışma günü olduğunu belirtti. Keskin, “Bu halk yıllardır barışa susamıştır. Barış süreci sayesinde her geçen gün daha da kaynaşmalıyız” dedi.

Vali Necmettin Kalkan ise, katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ederek, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bundan 94 yıl önce 23 Nisan 1920’de TBMM dualarla açılmıştı. O gün Türkiye’nin her yerinde ve Hakkari’den de bu meclisi oluşturan ve tabi ki Hakkari’den de gönderdiğimiz temsilciler vardı. Bu da demokrasinin bir adımı idi. Yani halkın seçtiği kişilerin, halkın iradesinin yönetime yansımasının ilk adımı idi. O günden bugüne de demokrasi 94 yıl içerisinde gelişmeye, ilerlemeye devam etmiştir. Hangi görüşte olursa olsun ayırım yapmadan herkesi evime davet etti. Bizim Hakkari olarak düşmanımız eğitimsizlik ve geri kalmışsızlıktır. Dolayısıyla Türkiye'nin 81 vilayetinde insanımızı eğitmeye daha fazla çalışmaya, daha fazla üretmeye ihtiyaç duyuyoruz. Bunun için göreve başladığım ilk günde ifade ettiğim 3 husus vardı. Hakkari 30 yıl içerisinde beşeri sermayesinin önemli bir kısmını kaybetmiştir. Beşeri sermayesini kaybeden Hakkari'nin önünün açılması, elbette eğitimde, sağlıkta, sporda, kültürde ve sanatta yapılacak işler vardı, ama asıl önemlisi iki sınır kapımızın açılmasıdır. Çünkü 360 kilometre bir sınır hattımız var. Irak’la ciddi akrabalık ilişkilerimiz var. Ama akrabalarımızı görmeye dahi Habur Sınır Kapısı’nı kullanmak zorundaydık. Şemdinli’deki yurttaşımızın yakınlarına ulaşması için 400 kilometre bir yolu kat etmesi gerekiyordu. Bu kapıların açılması noktasında başta Sayın Başbakanımızın ve Dışişleri Bakanımızın girişimleri ve götürmüş olduğumuz öneriye sıcak yaklaşmalarıydı. İnşallah bu sınır kapıları en yakın zamanda açılacak ve yurttaşlarımızda akrabalarını rahat bir şekilde ziyaret edebileceklerdir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Kalkan ve beraberindekiler, Türkçe ve Kürtçe çalınan müzik eşliğinde bir süre halay çektiler. Vali Türker, yöresel kıyafetli davetlilerle birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi.

HAKKARİ’DE '23 NİSAN' YEMEĞİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.