Hakkarili şehide hüzünlü tören

Hakkarili şehide hüzünlü tören
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit olan Hakkarili Jandarma Teğmen Abdulselam Özatak için Hakkari'de tören düzenlendi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit olan Hakkarili Jandarma Teğmen Abdulselam Özatak için Hakkari'de tören düzenlendi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlarda bir arkadaşı ile birlikte şehit olan Hakkari'nin Durankaya beldesi Çaylıca köyü nüfusuna kayıtlı Teğmen Abdulselem Özatak'ın cenazesi, sabah saatlerinde Van'dan karayolu ile Hakkari'ye getirildi. Şehit Teğmen için öğle saatlerinde Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral İbrahim Ergin, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin, ailesi, yakınları, kurum amirleri ile yaklaşık 7 bin kişi katıldı.

Asker kıyafeti giydirilen annesi ve beraberindeki kardeşleri, askerler tarafından tören alanına getirildi. Ayakta durmaktan güçlük çeken Şehit Teğmen Özatak'ın ailesi, gözyaşlarına hakim olamadı. Bir an olsun teğmenin annesi ve kardeşlerinin başında ayrılmayan kadın komutanlar, sürekli ailelerin gözyaşlarını sildiler.

Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Türk Silahlı Kuvvetleri ve İçişleri Bakanlığı'nın çelenklerinin de gönderildiği tören, saygı duruşunun ardından şehidin özgöçmişinin okunmasıyla devam. Ardından bir konuşma yapan Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, bugün Hakkâri'nin yetiştirdiği ve haklı gururu Şehit Jandarma Teğmen Abdulselam Özatak'ın şehit töreni için toplandıklarını söyledi. Tuğgeneral Otal, "Acımızı ve kaybımızı anlatmaya kelimeler yetersiz kalmaktadır. Ancak burada bulunan tüm silah arkadaşlarım, koruyucularımız, vatan evlatlarımız, başımız dik, anlımız açık, bizde şehidimiz gibi seve seve canımızı vermeye hazırız. Hakkâri, bağrından çıkan bir değerini ülkemizin bölünmez bütünlüğü, şanslı Türk bayrağının sonsuza kadar ülke semalarında dalgalanması uğrunda hayatının baharında şahadet mertebesine uğurlamaktadır. Teröristlerin haince saldırılarına vatandaşımızın can ve mal güvenliğini, milletimizin ve devletimizin bekasını sağlamak için cansiperane mücadele ederek 5 Şubat 2016 tarihinde şehit düşen Jandarma Teğmen Abdulselam Özatak'ı huzurlarınızda şükran ve minnetle anıyorum. Şehidimize Yüce Allah'tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum. Tarihi şan ve şerefle dolu Türk Silahlı Kuvvetleri, mensubu olmakla gurur duyduğumuz bu kutsal Peygamber Ocağı, şehidimizin acısını yürekten hissetmektedir. Ancak şehit ve gazilerimizden aldığımız güç ile bu topraklar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Türk Silahlı Kuvvetleri ve yüce milletimiz tarafından en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir. Kahraman ordumuz, milli birliğimizi ve vatanımızın bölünmez bütünlüğünü zayıflatmayı hedefleyen her türlü bölücü, yıkıcı tehdide karşı kararlı, halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak maksadıyla üstlenmiş olduğumuz vazifeyi dün olduğu gibi bugünde canımız pahasına yerine getirmeye devam edeceğiz. Şehit Jandarma Teğmen Abdulselam Özatak, ailesinin büyük fedakarlığı ile ilk, orta ve lise öğrenimini Hakkari'de tamamlamayı müteakip 2013 yılında Kara Harp Okulu'nda jandarma teğmen olarak mezun olmuş, Hakkari'nin gururu olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görevine başlamıştır. Foça, Eskişehir ve Diyarbakır'da görevini müteakip gönüllü olarak kendi isteğiyle devletin bekası, milletin huzur ve güvenini, kendi hemşehrilerine yardım için operasyonlarda görev almıştır. Terör örgütünün sivil, asker, genç, yaşlı, çocuk demeden yaptığı haince saldırıda hayatının baharında şahadet mertebesine erişmiştir. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğü, onun temel niteliklerini korumak, vatan, millet ve bayrak uğrunda hayatlarını feda eden tüm aziz şehitlerimize bir kez daha rahmet diliyor, kahraman gazilerimizi ve şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Aziz şehidimizin ruhu şad olsun" şeklinde konuştu.

Hakkari İl Müftüsü M. Feysal Geylani tarafından dualar okunduktan sonra şehidin cenazesi askerlerin omzunda cenaze aracına taşınırken, ön saflarda kardeşi ve askerler tarafından şehidin fotoğrafı taşındı. Bu sırada küçük kardeşi son bir defa abisinin tabutuna dokunarak gözyaşlarına hakim olamadı.

Teğmenin cenazesi daha sonra Durankaya beldesine uğurlandı. Şehidin cenazesi, Durankaya beldesi Çaylıca köy mezarlığında toprağa verilecek.

Hakkarili şehide hüzünlü tören

Hakkarili şehide hüzünlü tören

Hakkarili şehide hüzünlü tören

Hakkarili şehide hüzünlü tören

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.