Halep’te hava saldırısı hastaneleri de vurdu: 3 ölü

Halep’te hava saldırısı hastaneleri de vurdu: 3 ölü
Suriye'nin Halep kentine düzenlenen hava saldırılarında iki hastanenin büyük hasar gördüğü ve geçici olarak servis dışı kaldığı bildirildi.

Suriye'nin Halep kentine düzenlenen hava saldırılarında iki hastanenin büyük hasar gördüğü ve geçici olarak servis dışı kaldığı bildirildi. Hasar gören hastanelerde çalışan bir radyolog ile 2 hastanın hayatını kaybettiğini öğrenildi.

Suriye'nin Halep kentine düzenlenen hava saldırılarında iki hastanede hasar oluştuğu ve durumu kritik hastaların ölümüne neden olduğu kaydedildi. Sabah erken saatlerde gerçekleştirilen hava saldırılarında jeneratörlerin vurulduğu, su rezervinin kesildiği ve hastanenin geçici bir süre hizmet dışı kaldığı ifade edildi. Saldırıda hasar gören hastanede çalışan radyolog Muhammed Ebu Recep, 2 hastanın hayatını kaybettiğini ve yoğun bakım ünitesinin büyük oranda hasar gördüğünü söyledi.

Hava saldırıları sırasında bir de fırının, halkın ekmek almak için sıra oluşturduğu esnada vurulduğu kaydedildi. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, El Maadi mahallesinde bulunan fırının topçu mermisi ile vurulduğunu ve 6 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.