Halihodzic: "10. Olmaya Gelmedim"

Halihodzic: 10. Olmaya Gelmedim
Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halihodzic, bordo-mavili takıma 10. olmaya gelmediğini söyledi. Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya’nın Innsburg kenti yakınlarında sürdüren Trabzonspor’da teknik di...

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halihodzic, bordo-mavili takıma 10. olmaya gelmediğini söyledi.

Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya’nın Innsburg kenti yakınlarında sürdüren Trabzonspor’da teknik direktör Vahid Halilhodzic bordo-mavili kafilenin kaldığı Parkotel’de bir basın toplantısı düzenledi. Kamp dönemi ve transferler hakkında açıklamalar yapan Boşnak teknik adam hedefini, "Buraya 10. ya da 12. olmak için gelmedim. Trabzon’a gelmemin sebebi birinci, ikinci, üçüncü sıraya oynamaktır ama bunun için kadromuzun sağlam olması gerekiyor" diye belirtti.

"GÜNDE 20 SAAT ÇALIŞIYORUM"

Trabzonspor’da görev aldığı ilk dönemden sonra Trabzon’dan mektup dahi aldığına değinen Boşnak teknik adam, "Benden beklentilerin ne olduğunu biliyorum. Bu nedenle günde 20 saat çalışıyorum. Gündüz antrenmanlarda gece ise transferler için çalışıyorum. Her şey bana, Vahid’e bağlı. Takımdaki sorunların mozaiğini çok sağlam oturtmamız gerekiyor" dedi.

"3-4 YABANCI TRANSFERİ VE BİRKAÇ TÜRK FUTBOLCU TAKVİYESİ İSTİYORUM"

3-4 yabancı transferi ve bir kaç Türk oyuncu takviyesi istediğini belirten Halilhodzic "Transferler için yoğun çalışıyoruz. Herhangi bir oyuncuya değil çok iyi, çok sağlam ancak pahalı olmayan oyunculara ihtiyacımız var. Yabancı oyuncu transferinde adaptasyon durumunu da düşünmemiz gerekiyor çünkü Trabzon zor bir yer" şeklinde konuştu.

Transferlerle beraber takımdan ayrılacak oyuncuların da olduğunu belirten Boşnak hoca kararın kamp bitiminde alınacağını ancak takım toplantısına katılmayan Bamba’yı kesin olarak düşünmediğinin altını çizdi.

"YABANCI VE TÜRK OYUNCULARIN BİRBİRLERİYLE KAYNAŞMASINI İSTİYORUM"

Takımla sadece 4 gündür beraber olduğunun altını çizen Halilhodzic, "Takımı tam olarak tanımak için çok az bir zaman. Oyuncularla çalıştıkça farklı farklı yetenekler görüyorum. Elimdeki oyuncuları tanıdıktan sonra takımın ne eksiği olduğuna karar verebileceğim" şeklinde konuştu.

Geçen sezonki ekibi ’biraz sorunlu’ olarak tanımlayan Vahid Halilhodzic medyayı da eleştirerek, "Medyanın oyuncular ve yöneticilerle kurduğu grubu zedelemiş. Bu durumu ortadan kaldırmak ve bir ekip olabilmek için herkesle teker teker konuşuyorum. Yabancı ve Türk oyuncuların birbirleriyle kaynaşmasını istiyorum. Bu konuda çaba görmezsem gereken kararları alacağım" ifadesinde bulundu.

"CEZAYİR MİLLİ TAKIMI’NDAN BİRÇOK OYUNCU TRABZON’A GELMEK İSTİYOR"

Cezayir Milli Takımı’ndan birçok oyuncunun Trabzon’a gelip kendisi ile çalışmak istediğini vurgulayan Halilhodzic bu oyuncuların Dünya Kupası sonrası ücretlerinin çok yükseldiğini, bu nedenle pazarlıkların uzun sürdüğünü ancak bir fırsat olabileceğini belirtti. Malouda ve Colman ile görüştüğünü belirten Halilhodzic, "Siz de görüyorsunuz nasıl çalıştıklarını. Sabah 7.30’da da gelin ve görün nasıl çalışıyorlar. Benim onlara mesajım gayet iyi iletildi" açıklamasını yaptı.

Tecrübeli hoca kendi yönetiminde bir oyuncunun antrenmanı terk etme durumunun mümkün olmadığının altını çizdi.

"GENEL ANLAMDA ÇOK GÜZEL BİR KAMP DÖNEMİ GEÇİRİYORUZ"

Takımı fiziksel olarak düşük seviyede bulduğunu belirten Halilhodzic kampa katılmayan birkaç oyuncu için de tavsiye aldığını söyledi. Halilhodzic kampın başlangıcında tüm gerekli tıbbi testlerin yapıldığını ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı:

"En önemlisi dayanıklılık testi yapıldı ve buradan alınan bilgilere dayanarak kişiye özel çalışmalarda bulunuyoruz. Bu, dünyanın bütün kulüplerinin sezon öncesi yaptığı çalışmalardan biridir. Bu süreçte oyuncular tabii ki pek hoşnut değil, birçok oyuncu bu açıdan çok acı çekti ama genel anlamda çok güzel bir kamp dönemi geçiriyoruz."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.