Halilhodzic: "Avrupa'da Devam Etmek İstiyorsak Lokeren Maçını Kazanmalıyız"

Halilhodzic: Avrupada Devam Etmek İstiyorsak Lokeren Maçını Kazanmalıyız
Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, UEFA Avrupa Ligi'nde yollarına devam etmeleri için Lokeren maçını kazanmaları gerektiğini söyledi. Boşnak teknik adam sözleşmesiyle ilgili gelen sorular üzerine ise, "Tesislerde yemek yerken iki kulüpten tra

- Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, UEFA Avrupa Ligi'nde yollarına devam etmeleri için Lokeren maçını kazanmaları gerektiğini söyledi. Boşnak teknik adam sözleşmesiyle ilgili gelen sorular üzerine ise, "Tesislerde yemek yerken iki kulüpten transfer teklifi aldım. Ben burada bu yıl bir şeyler yapmaya çalışacağım ama olmadı, bırakıp gideceğim" dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic ve kaleci Fatih Öztürk UEFA Avrupa Ligi'nde Lokeren ile oynanacak maç öncesi Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda bir basın toplantısı düzenledi. Halilhodzic, Avrupa maçlarının her zaman zor geçtiğini belirterek, “Avrupa maçlarında takımların neler yapabileceğini söylemek zordur. Trabzonspor, Avrupa kupasında devam etmek istiyorsa bu maçı kazanmak zorundadır. Rakibimiz Lokeren’i iyi tanıyoruz. 2-3 seneden beri Belçika’da iyi işler yapıyorlar. O yüzden çok hassas bir maç bizi bekliyor. Geçen haftaki Mersin İdmanyurdu maçı bize zevk kattı ve neşelendirdi. Ancak Avrupa maçı farklı. Bu maçın hazırlıklarına başladık. İyi bir futbol oynayıp galibiyet bekliyoruz" diye konuştu.

"TAKIMIM ŞU ANDA GELİŞME SÜRECİNDE"

Halilhodzic, takımın şu anda gelişme sürecinde olduğunu da belirterek, "Takımın yüzde 80’i değişti. Yabancı oyuncuların da bu değişim süresinde uyumu ve sahada her şeyi yansıtması hemen olmuyor. Böylesi bir takımla da kollektif bir takım ruhu ve ortamı oluşturmak zor oluyor. Burada da birkaç sorunumuz var. Bu yüzden çok çalışıyoruz. Geçen maçın Trabzonspor için çok önemi vardı. Maalesef geçen maçta yeterince taraftarımız yoktu. Maça gelen taraftarlarımız da maçın başında, bizi desteklesinler mi yoksa ıslıklasınlar mı kararsız kaldılar. Biz o maça sadece taktik anlamda değil, psikolojik anlamda da çalıştık ve maçı ilk 5 dakikada kazandık. Kalabalık olmayan taraftarımız da o andan itibaren sürekli arkamızdaydı. Oyuncularım aslanlar gibi mücadele sergiledi. O maçta beraberlikten sonraki süre çok önemliydi. 3 dakikalık bir panik oluştu. 3 dakikadan sonra oyuncularım hemen reaksiyon gösterdi. İkinci golü atma arzusunu gördüm oyuncularımızda. Oradan ben tekrar bir yansıma aldım ve o andan itibaren Trabzonspor çıkışa geçti" şeklinde konuştu.

"SAHADAKİ HÜCUM OYUNCUSUNUN SAYISI ÖNEMLİ DEĞİL"

Fazla forvet oyuncusuyla oynamanın sonucu getirmeyeceğini de ifade eden Halilhodzic, şunları söyledi:

"İspanya, Dünya Şampiyonu olduğunda forvetsiz oynadılar. Dünyada futbolun ilk teması defanstır. Defanstan başlar her şey. Genelde tek forvet oynattığım söyleniyor bana. Top bizdeyken biz 6-7 forvet oyuncusuyla oynuyoruz. Ama top rakipteyken 8-9 oyuncusuyla defans yapamayan bir takım fazla başarılı olamaz. Bayern Münih - Roma maçından örnek sunacağım. Roma'da bir oyuncu vardı. Eskiden fenomendi, hiç defans oynamıyor. Bu oyuncunun defansif blokta yokluğu Bayern’e çok yaradı. Sahanın her neresinde olursa olsun o oyuncunun eksikliğini çok iyi kullandılar. O yüzden benim oyun anlayışımda 3-4 forvet koyabilirsiniz ama onlar defans yapmazsa kaybedersiniz. Legia maçında 12 net pozisyon bulduk. Ancak bunları atamadık. Hücum oyuncusunun sahada sayısı önemli değil, bu size golleri garantilemiyor. Aslında sahada oyuncuların birbiriyle uyumu anlaşması çok önemlidir."

"ZOR SÜRECİ GEÇİRDİĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM"

Lokeren maçında galibiyeti düşündüklerini vurgulayan Halilhodzic, "Mersin İdmanyurdu maçında yeterince ofansif oyuncu sürdüm sahaya. Biliyorsunuz ki sakatlıklarla da mücadele ediyorum. Bu kadar sorunla hoca olarak ilk kez karşı karşıya geldim. İki ayda 4 oyuncumda kırık meydana geldi. Bunlar da kaza eseri olan sakatlıklar. Çok samimi söylüyorum size sportif anlamda en zor geçirdiğim 3 aydı benim için. Bazı oyuncular çalışmayı reddetti. Böylesi bir olayı da ilk defa bir futbol kulübünde gördüm. En zoru geçtiğimizi düşünüyorum. Ama Trabzonspor henüz mükemmel bir yerde değil. Bize yine zaman lazım" ifadelerini kullandı.

"BEŞİKTAŞ, FENERBAHÇE VE GALATASARAY ŞU AN TRABZONSPOR’DAN DAHA İYİ TAKIM"

Halilhodzic, ligi hangi noktada tamamlayacaklarının sorulması üzerine ise, "Bu soruya cevap vermek çok erken olur. Bazı yöneticilerimiz benim açıklamalarımdan tedirgin oluyor. Çünkü birçok sıkıntıyla karşı karşıyayım. Sonradan haberdar olduğuma göre, ‘Vahid hoca gelecek Trabzon şampiyon olacak’ şeklinde bir umut aşılanmış. Trabzonspor’dan iyi takımlar var ligde. O yüzden Trabzonspor ligi kaçıncı bitirir ona şu an cevap veremem. Trabzonspor’a geldiğimde, size ‘şampiyonluğa oynayacak takım kuruluyor’ denildi. Ama Avusturya’ya gittiğimizde ikinci ligde oynayacak takım kurulmuştu. Biz şu anda bir oluşum içerisindeyiz. 3 maçımızı da kazanırsak, o zaman size birçok olumlu şeyler söyleyebilirim. Ama Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray şu an Trabzonspor’dan daha iyi takım. Bunun tersini söyleyen yanlış söylüyor. Ben onlara diş geçiremeyiz ve onlara karşı oynayamayız demiyorum. Fenerbahçe maçını burada 5-1 kazanabilirdik ama kazanamadık. Bu sezon Trabzonspor’un şampiyon olmasını ben sizden daha çok isterim. Herkesin aynı istekle buna sarıldığını söyleyemem" cevabını verdi.

"BAŞKAN BENİ CEZALANDIRACAK"

Halilhodzic, Türkiye’ye gelmeden önce hoca olarak bir kez ceza aldığını belirterek, "Burada bir hafta içerisinde iki defa cezalandırıldım. Maalesef hakemler benim ellerimle bir şeyler ifade etmemi yanlış anlamışlar. Muhtemelen başkanımız burada beni de cezalandıracak ve orada benim de bir disiplin eksikliğim oldu. Daha dikkatli olmam gerekiyor. Sahamızdaki çizgileri geçmemem gerekecek. Şöyle bir bilgiyi de aldım, geçen maçta karşı takımın hocası kendi bölgesinden çıkıp bizim oraya kadar gelmiş. Rakip takımın hocasını sırtım dönük olduğu için görmedim. O hareketi için cezalandırıldım. Ben sahada olup oyuncularıma enerjimi yansıtmak isterdim" dedi.

"DEVRE ARASINDA DEĞİŞİKLİKLER OLACAK"

Boşnak teknik, oyuncularına Trabzonspor’un beklentilerini anlatmaya çalıştığını dile getirerek, "Avrupa kupasında ileriye gitmek, ligde şampiyon olabilmek için bunu anlamak ve bu kulübün beklentilerinin yüksek olduğunu kavramak lazım. O yüzden savaşmak lazım. Benim isteklerim ve beklentilerim çok büyük. Maalesef bazı oyuncular bunu kabullenemiyor. Ben de çok samimi söylüyorum, yavaş yavaş her birini keşfediyorum. 25-27 oyuncu içerisinden çok iyi tanıdığım iki oyuncu var. Diğerlerini yavaş yavaş tanıyorum. Antrenmanlarda bağırmam oyuncuyu azarlamak için değil. Bazı oyuncular bunu azarlamak olarak görüyor. Bunları hesaba katarsanız muhtemelen Aralık'ta bir takım değişiklikler olacak" açıklamasında bulundu.

"MESSI VE RONALDO BİRLİKTE OYNAYAMAZ"

'Cardozo ve Yatabare'yi birlikte oynarken görecekmiyiz?' sorusuna ise Vahid Halilhodzic, "Muhtemelen Lokeren maçında Yatabare ve Cardozo birlikte oynayacak. Bunu deneyeceğiz. Antrenmanlarda buna çalışıyoruz. Bu iki oyuncunun birlikte oynaması için yeniden bir organizasyon yapmalısınız ama buna çalışıyoruz. Sizce Messi ve Ronaldo ikisi birlikte oynayabilirmi? Bu iki oyuncu da birlikte oynayamaz. Çünkü ne biri diğerine top verir ne de diğeri ona. Birlikte oynamazlar. Futbol olarak evet ama kişilik olarak oynamazlar. İkisi de kafasıyla, zekasıyla oynadığı için birbirine pas vermezler. Şu anki futbolun gelişmesinde 4-4-2’nin neredeyse kaybolduğunu söyleyebiliriz. Nadiren sahaya çift forvetle çıkan takım görürsünüz. İki forveti yan yana koyduğunuz zaman, bu ikisinin birbirini tamamen arkadaş ve kişilik olarak tanıması gerekiyor. O zaman tamamlayıcı olurlar. Maalesef bugünkü forvetlerin egoistliği ve kıskançlığı yüksek olduğu için böyle bir fırsat oluşturamazsınız" diye konuştu.

Halilhodzic, bir soru üzerine de esprili bir şekilde transfer listesine Messi, Ronaldo ve İbrahimovic’i yazdığını söyledi.

"TESİSLERDE YEMEK YEDİKTEN SONRA İKİ TEKLİF ALDIM"

Halilhodzic, 'Sözleşmeniz kaç yıllık' sorusuna ise cep telefonuna gelen mesajla cevap verdi, "Sözleşmem 1+1 yıllık. Bunun devamına her iki taraf karar verecek. Biz bu şekilde arkadaşız. Sezon sonunda oturacağız ve durumu değerlendireceğiz. Kulübe karşı çok tuhaf duygular taşıyorum. Basın toplantısından önce tesislerde yemek yedikten sonra iki teklif geldi bana. Mesajların ikisi de şu anda telefonumda. Tesislerde yemek yedikten sonra bugün gelen teklifler bunlar. Ve bu teklifler şu an aldığımın üç katı fiyatında. O yüzden siz gazeteci arkadaşlarıma bir şey söylemek istiyorum. Ben burada bu sene bir şey yapmaya çalışacağım. Ama baktım ki imkansız, işte o zaman giderim. Hiçbir sorun olmadan giderim. Takımın şampiyon olmasını ben de isterim. Trabzonspor şampiyon olsun diye çalışıyoruz" açıklamasını yaptı.

FATİH ÖZTÜRK: "TARAFTARIMIZI MUTLU ETMEK İSTİYORUZ"

Trabzonspor’un file bekçisi Fatih Öztürk ise yarın kendilerini önemli bir karşılaşmanın beklediğini belirterek, "Çok ciddi bir rakip. Güçlü ve istekli bir takım. Bizim de bunlara yarın cevap vermemiz gerekecek. Buna kapasitemiz yeterli, fazlasıyla yeterli. Rakibimize saygı duyarak oynayacağız ve umarım galibiyetle taraftarlarımızı sevindiririz" dedi.

HALİLHODZİC:

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.