Halk dolandırılmaktan bıkmadı: 3 kere de 200 bin TL

Halk dolandırılmaktan bıkmadı: 3 kere de 200 bin TL
Bursa'da, aynı kadını üç kez arayarak parasını alan dolandırıcılar yakalandı.

Bursa'da, aynı kadını üç kez arayarak parasını alan dolandırıcılar yakalandı. Bursa'da, "kuyumcu soygununda çalınan para ve altınlar senin ikametgahında seni kurtarmak için çalışma içerisindeyiz" yalanıyla bir haftada 3 kez aradıkları kadının 200 bin lirasını alan dolandırıcılar 4. kez kadını aradıklarında yakayı ele verdi.

İKİ GÜNDE 145 BİN LİRA ÇARPTILAR

Edinilen bilgiye göre, olay, Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesi Konak mahallesinde meydana geldi. 78 yaşındaki Gülderen B'yi 17 Mayıs günü telefonla arayan bir kişi, kendisini polis olarak tanıtıp "Kuyumcu soygunu oldu. Çalınan para ve altınlar senin ikametgahında. Seni kurtarmak için çalışma içindeyiz. Ailen tehdit altında. Paranızın seri numaralarını kontrol edip, iade edeceğiz" yalanıyla yaşlı kadını korkutup evde ne kadar parası varsa kapıya gelen polise teslim etmesini istedi. Telefonda söylenenlere inanan Gülderen B., evde bulunan 60 bin lirasını poşete koyup kapının önünde bekleyen dolandırıcıya balkondan attı. Ertesi gün yaşlı kadının telefonu yeniden çaldı. Telefondaki dolandırıcı bu kez de savcı olduğunu söyleyip, "Teyze operasyon bitmedi" bankada paran var mı dedi. İkinci kez dolandırıcılara inanan yaşlı kadın bu seferde bankadan çektiği 84 bin 930 lira 85 kuruşu yine poşetleyip kapıda bekleyen sahte polise balkondan attı.

KAN ÖRNEĞİNE BAKACAĞIZ DEYİP ALTINLARI ALDILAR

24 Mayıs günü, üçüncü kez aradıkları Gülderen B.'yi kan örneklerine bakmamız lazım altınları kontrol edeceğiz diyerek bir kez daha kandıran dolandırıcılar, aynı yöntemle bu sefer 26 bin lira para, 6 bilezik, 4 cumhuriyet altını, bin 850 Euro ve 450 doları çaldı. Sonunda dolandırıldığını anlayan Gülderen B., polise müracaat etti.

27 Mayıs günü yaşlı kadının telefonu bir kez daha çaldı. Yaşlı kadının bankada fonda 300 bin lirasının olduğunu öğrenen dolandırıcılar bu sefer fondaki parayı istedi. Bunun üzerine harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 12 saat boyunca yaşlı kadının evinin önünde pusuya yattı. Gülderen B.'yi arayan kişi, balkondan torbayı aşağıya atmasını istedi. Gülderen B. bu kez kağıt dolu torbayı aşağıya attı. Bu sırada torbayı almaya gelen Aziz A., polisleri görünce elindeki torbayı atarak kaçmak istese de başarılı olamadı. Yakalanan Aziz A., emniyet müdürlüğüne götürüldü. Aziz A.'nın ifadesinde "İstanbul'dan telefonla arayan tanımadığı kişilerin bir emanet olduğunu söyleyerek almasını istediğini, "Emaneti almaz isen seni öldürürüz" diyerek tehdit ettiklerini, emaneti almaya geldiğinde ise bunun dolandırıcılık olduğunu anlayıp pişman olduğunu söylediği öğrenildi. Aziz A., yapılan sorgulamanın ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.