Halk Eğitim Kursiyerlerine “Dijital Öğrenme Fırsatlarına Erişim” Semineri

Halk Eğitim Kursiyerlerine “Dijital Öğrenme Fırsatlarına Erişim” Semineri
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye Yetişkin Öğrenme Gündemi Uygulamaları kapsamında Erzincan’da “Dijital Öğrenme Fırsatlarına Erişim” konulu eğitim semineri d...

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye Yetişkin Öğrenme Gündemi Uygulamaları kapsamında Erzincan’da “Dijital Öğrenme Fırsatlarına Erişim” konulu eğitim semineri düzenlendi.

Erzincan Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen seminere Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Demir, Milli Eğitim Bakanlığı temsilcisi Süleyman Akgül, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Hüseyin Erdoğan, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslarda görevli usta öğreticilerle kursiyerler katıldı.

Halk Eğitim Müdürü Ziya Yavuz, programın açılış konuşmasında, “Hayat Boyu öğrenme konusunda yetişkinlere farkındalık oluşturmak ve bireylerin becerilerini geliştirmek için daha esnek ve daha kolay bir yol olan öğrenme yöntemiyle, hayat boyu öğrenme fırsatlarına erişimlerini arttırmak için bakanlığımız 81 ilde eğitim seminerleri düzenlemektedir.” dedi.

Daha sonra açıklamasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ise “Milli Eğitim Bakanlığımız yaşı cinsiyeti, öğrenim durumu uyruğu ne olursa olsun bütün vatandaşlarımıza yönelik başlatmış olduğu herkesi kucaklayan bunların eğitimlerine katkı sağlayan, bununla birlikte başlatmış olduğu seminerlerin birinde daha beraberiz. Özellikle şunu söylemek istiyorum, yaş olmaksızın hayat boyu öğrenmenin içerisinde beşikten mezara kadar ilim tahsil ediniz düsturu ile hareket etmekte. Özellikle örgün eğitim ile birlikte bakanlığımızın son yıllarda en çok önem arz ettiği yaygın eğitim ilimizde de gayretli arkadaşlarımızın katkıları ile güzel bir duruma gelmiştir” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Bakanlık Temsilcisi Süleyman Akgül ise yaptığı açıklamada şunlara yer verdi; “Bakanlığımız Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün yetişkinlere yönelik faaliyetleri için burada toplanmış bulunuyoruz. Katılımların yoğun olduğunu görüyorum onun için sizlere teşekkür etmek istiyorum. Bakanlığımız son yıllarda özellikle 2011 yılı sonrası yeniden yapılandırılması kapsamında Milli Eğitimin yanında yaygın eğitime çok büyük bir önem vermektedir. Bu kapsamda yaygın eğitim faaliyetlerini yürüten tüm kurumlar tek çatı altında toplanarak Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü altında toplanmıştır. Türkiye genelinde 960 Halk Eğitim Merkezi 332 Mesleki Eğitim Merkezi, 15 olgunlaşma enstitüsü ve 11 Turizm Eğitim merkezi ile yaygın eğitim faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Genel Müdürlük olarak bu kapsamda yaptığımız çalışmalarımızın amacı Türkiye’de 25-64 yaş aralığı vatandaşlarımızı eğitime kazandırmaktır. Bu yüzden bu gün burada toplandık.”

Gerçekleşen seminer sonunda katılımcılara katılım belgesi verildi.

HALK EĞİTİM KURSİYERLERİNE “DİJİTAL ÖĞRENME FIRSATLARINA ERİŞİM” SEMİNERİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.