Halk Eğitimle İşbirliği Devam Edecek

Halk Eğitimle İşbirliği Devam Edecek
İzmit Belediyesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü arasındaki ortak çalışmalar yeni dönemde de devam edecek.

- İzmit Belediyesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü arasındaki ortak çalışmalar yeni dönemde de devam edecek.

Geride kalan beş yıl içinde İzmit Belediyesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü arasındaki işbirliği sonucu İZMEK kurslarından 50 binden fazla kişinin mezun olduğu açıklandı. Yeni dönemde de her iki kurum arasında İZMEK ve etüt merkezleri arasında işbirliğinin devam etmesi yönünde ön protokol imzalandı. Protokole İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ile Halk Eğitim Müdürü Salih Aydın imza attılar.

Başkan Doğan, Halk Eğitim Müdürlüğü ile güzel bir işbirliği içinde olduklarını ifade ederek, “Geçen sene Halk Eğitim Müdürlüğümüz ile ortaklaşa açtığımız 45 kurs merkezinde 15 bine yakın kişiye eğitim verildi. Bu dönemde de merkez sayısını 48’e branş sayısını da 82’ye çıkarttık. Hedefimiz en az 20 bin kişiye İZMEK bünyesinde eğitim vermek. Ayrıca 20 ayrı noktada öğrencilerimiz için ücretsiz etüt merkezlerimiz bulunuyor. 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerimiz buralardan ücretsiz yararlanarak dershaneye gitmek zorunda kalmıyorlar” dedi.

Halk Eğitim Müdürü Salih Aydın da İzmit Belediyesi ile ortaklaşa kurslar ve etüt merkezleri açmaktan mutlu olduklarını ifade ederek, “İzmit olarak eğitim sevdalısı bir Belediye Başkanımıza sahibiz. Eğitim konusunda her türlü engeli Nevzat Başkanımız sayesinde aşıyoruz” şeklinde konuştu.

İzmit’in 20 ayrı noktasındaki etüt merkezleri ile 48 kurs merkezi ve 351 sınıftaki İZMEK kurslarının her türlü araç gereç ve lojistik ihtiyacını İzmit Belediyesi sağlarken, Halk Eğitim Müdürlüğü de söz konusu yerlere öğretmen görevlendirmesinde bulunuyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.