Halk otobüsünde polisle şoför arasında ceza tartışması

Halk otobüsünde polisle şoför arasında ceza tartışması
Antalya'da görev yapan bir polis memuru, kendisini trafik ışıklarında indirmeyen otobüs şoförüyle tartıştı.

Antalya'da görev yapan bir polis memuru, kendisini trafik ışıklarında indirmeyen otobüs şoförüyle tartıştı.

Edinilen bilgiye göre, UC 11 Gürsu-Demirciler hattında çalışan otobüs şoförü Ömür Aydın yönetimindeki halk otobüsü geçtiğimiz cuma akşamı saat 20.00 sıralarında evinden işine gitmek üzere olan bir polis memuru bindi. İsmi açıklanmayan polis memuru, Uncalı'da bulunan trafik ışıklarında otobüs şoförü Aydın'dan inmesi için kapıları açmasını istedi. Bunun üzerine Aydın, daha önce trafik ışıklarında yolcu indirmekten 180 TL para cezası ödediğini söyleyerek indiremeyeceğini belirtti. Polis memuru Aydın'a her zaman ışıklarda indiğini belirterek, "Ben hep burada iniyorum. Senin gittiğin yöne değil de şu tarafa gideceğim" dedi.

"CEZA YAZAN SİZSİNİZ"

Bunun üzerine ise otobüs şoförü Aydın, "Abi bize trafik lambasında yolcu indirmekten ceza yazan sizsiniz, ben burada yolcu indiremem. Ben daha önce trafik lambasında yolcu indirmekten 180 TL para cezası ödedim. Bundan sonra trafik lambasında yolcu indirmemeye yemin ettim" diye cevap verdi. Aydın'ın bu cevabına kızan polis memuru, "Peki ben bundan sonra bu otobüse dikkat edeceğim. Bu otobüsle durağın dışında yolcu alırsan, lambada yolcu indirirsen istediğim cezayı yazacağım" dedi. Polis memurunun bu sözlerine üzerine Aydın, "Tamam abi yaz. Ama beni tehdit etme" dedi. İkili arasında süren tartışma polis memurunun bir sonraki durakta inmesi üzerine son buldu.

Diğer taraftan otobüs şoförü Aydın ile polis memuru arasında yaşananlar otobüste bulunan güvenlik kamerası tarafından an ve an kaydedildi. 5 yıllık şehiriçi toplu ulaşım şoförü Ömür Aydın ise yaşananları ise şöyle anlattı:

"4 aydır UC 11 hattında çalışıyorum. Akşam saatlerinde kırmızı ışıkta inmek isteyen polis memurunu durak harici olduğu için indirmedim. O da, "Ben de seni başka yerlerde indirme yaparsan, direkt plakanı yazıp, uğraşacağım senle" dedi. Daha önce kırmızı ışıkta yolcu indirdiğim için 180 lira ceza yemiştim. Bir daha ayn hatayı yapmamak için polis memurunu durağında indirdim. O da plakamı aldı. Hafif bir tehditli konuşma oldu. İki gün sonra aynı polis, yine bindi. Benden özür diledi. Ben de ondan özür diledim. Konuyu kapattık."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.