Haluk Koç’a "Cemaatle İşbirliği" Soruldu

Haluk Koç’a Cemaatle İşbirliği Soruldu
CHP Sözcüsü Haluk Koç, İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in yerel seçimlerde cemaatle işbirliği yapıldığı sözlerine ilişkin, “MYK gündeminde böyle bir durum yok. Ama önümüzde Parti Meclisi toplant...

CHP Sözcüsü Haluk Koç, İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in yerel seçimlerde cemaatle işbirliği yapıldığı sözlerine ilişkin, “MYK gündeminde böyle bir durum yok. Ama önümüzde Parti Meclisi toplantısı var. Orada gündeme gelir mi bilmiyorum" dedi.

CHP MYK Toplantısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında çalışmalarını sürdürürken, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Haluk Koç basın toplantısı düzenledi. Son günlerdeki tartışmalara değinen Koç, “Birinci derece hısım akrabasını, eşini, dostunu milyonlarca işsizin gözünün içine baka baka sınavsız KPSS olmadan memur kadrosuna atayanlardan ahlaklı, vicdanlı demokrat siyasetçi olmaz” diye konuştu.

“TÜRKİYE ACİLEN AB BAKANLIĞINI KAPATMAK DURUMUNDADIR”

Koç, Türkiye’nin 17 Aralık 2004’te müzakere tarihi aldığını ve AB penceresinden Türkiye’nin nasıl göründüğüne ilişkin şunları kaydetti:

“AB vizyonunu kapatmış bir Türkiye görünüyor. Temel hak ve özgürlükler, medya özgürlüğü, bağımsız yargı ve hukuk devleti noktalarında telafisi olmayan olumsuz uygulamalara imza atmış bir ülke olarak gözüküyor. Buda kimler tarafından dile getiriliyor dikkat edin son günlerde. Bu uygulamalardan sonra bir sonuçta çıkıyor. Türkiye acilen AB Bakanlığı’nı kapatmak durumundadır. Hedefi kalmamış, işlevi kalmamış bir bakanlık. Sayın emekli Büyükelçi AB Bakanı olan Volkan Bozkır’ı hedefi kalmamış, işlevi kalmamış bir koltukta oturmanın sıkıntısından kurtarmak gerekiyor. Geldiğimiz nokta budur.”

“ÇARŞI GRUBU’NUN PARLAK ZEKÂLI ÜYELERİ TARAFINDAN MUKTEDİRE KARŞI BİR DALGA GEÇME TİYATROSUNA DÖNÜŞECEK BU SÜREÇ”

Dün görülen Çarşı davasına değinen Koç, “Hakikaten trajikomik hukuk olaylarından bir tanesidir. Beşiktaş’ın dünyaca meşhur Çarşı taraftar grubundan darbe yapacak bir terör örgütü çıkartmak gerçekte değme hokkabazların beceremeyeceği bir başarı. Dün görülen ilk celse, ilk duruşma ben onları tekrar etmiyorum. Duruşmayı yürüten yargıçla sanıklar arasında geçen konuşmalar şunu gösteriyor; o Çarşı Grubu’nun parlak zekâlı üyeleri tarafından muktedire karşı bir dalga geçme tiyatrosuna dönüşecek bu süreç. Bu çok açık. Çarşı, yaratıcı zekası ile bu davayı makaraya alıyor. Hukuk fakülteleri, Çarşı hukuku diye ibretlik bir ders koyarlarsa hiç şaşırmamak lazım” ifadelerini kullandı.

“BIRAK 700 AKRABASINI, 7 TANESİNİ GÖSTERİN SAYIN KILIÇDAROĞLU SİYASETİ NOKTALAMAYA HAZIR OLDUĞUNU İFADE ETTİ”

KPSS’deki torpil iddialarına yeniden değinen Koç, "Hiç çarpıtmayın Sayın Arınç sizde dinleyin. Bir iktidar istisnai kadro kullanabilir, bu sizinde hakkınız. Ama Allah zeka dağıtırken hep sizin çocuklarınız, yeğenleriniz, enişteleriniz, baldızlarınız hep en ön sırada mı aldılar. Bu ahlak zeka dağıtımı sırasında. Başta hükümet sözcüsü olmak üzere bütün AK Parti’lilere söylüyorum. Çürütebildiniz mi söylediğimi, şu yalandır diyebildiniz mi, reddedebildiniz mi? Hanginiz hangi noktada. Ne diyor Sayın Arınç, ne kadar ayıp diyor. Ya ne yapacaktık Sayın Arınç. Sizin gibi görmezden mi gelecektik. İkide bir Kemal Kılıçdaroğlu’na gönderme yapıyorsunuz. SSK Genel Müdürlüğü’nde böyle yapmıştı. Bırak 700 akrabasını, 7 tanesini gösterin sayın Kılıçdaroğlu siyaseti noktalamaya hazır olduğunu ifade etti. Var mı belgen?" şeklinde konuştu.

Hükümet Sözcüsü Arınç’ın kendisiyle çok uğraştığını söyleyen Koç, şunları kaydetti:

“Sayın Arınç, giderayak siyasete nokta koyma aşamasındasınız. Şu tespiti yapayım. Canınız mı yandı. Nadasa bıraktığın vicdanın mı sızladı bilmiyorum. Sayın Arınç bir siyasetçi inanmadığı ve savunmaması gereken konuları siyasete görevi olarak savunur duruma gelmesi en başta kendisine olan saygısını yitirdiğinin göstergesidir. En başta kendine karşı saygının bir göstergedir.”

“SAYIN KARAYALÇIN’IN İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI’NA ATANMASI SÖZ KONUSUDUR”

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Koç, bir gazetecinin “İstanbul yönetiminde bir değişiklik olacak mı? Sayın Karayalçın’la alakalı bir atama sözkonusu mu? Diğer illerde de böyle değişiklikler olacak mı seçim öncesinde” sorusuna “Şuanda Merkez Yönetim Kurulu örgütlerle ilgili gündemi yeni geçiyor. Ama bildiğim kadarıyla Sayın Karayalçın’ın İstanbul İl Başkanlığı’na atanması söz konusudur. Diğer illerde de çıkarttığımız bir genelge var. 25 Aralık 2014 tarihine kadar önümüzdeki milletvekili seçimlerinde aday adayı olmayı düşünen il başkanı, ilçe başkanı, il-ilçe yöneticilerinin istifa etmeleri için verdiğimiz son gün. Ondan sonrasında boşalan örgütlerin yeniden yapılandırılması, seçimlere hazırlık bakımından bir zamanda alınarak planlandı. 25 Aralıktan sonra bu sorunuzu cevaplandırmak daha uygun olacak boşalan durumlara göre” karşılığını verdi.

"MYK GÜNDEMİNDE BÖYLE BİR DURUM YOK"

İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in yerel seçimlerde cemaatle işbirliği yaptığına yönelik kendi partisiyle ilgili sözleri olduğu ve bununla ilgili disiplin sürecinin görüşülüp görüşülmediği sorusuna Koç, “MYK gündeminde böyle bir durum yok. Ama önümüzde Parti Meclisi toplantısı var. Orada gündeme gelir mi bilmiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin tutumu çok net ve açık. Evrensel hukukun, bağımsız yargının ve herkes için eşit hukukun uygulandığı bir hukuk devletinden yanadır. Dün o onu yaptı, bu bunu yaptı. Bizim savunduğumuz bağımsız hukuk, bağımsız yargı standartlara uygun hukuk devleti dün belirli uygulamaların içinde olanlara bugün lazım oldu. Onu görüyoruz. Hiç şüpheniz olmasın yarında bugün bunu yapanlara lazım olacak. Cumhuriyet Halk Partisi yine bağımsız yargının, hukuk devletinin yanında olacak. Tutumumuz açık. Ne kimsenin yandaşlığı, ne kimsenin karşıtlığı. Bağımsız hukuk, bağımsız yargı, hukuk devleti herkes için geçerlidir. Bunu ifade ediyoruz” yanıtını verdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.