‘HAN DUVARLARI’ İLGİ GÖRÜYOR

‘HAN DUVARLARI’ İLGİ GÖRÜYOR
Kahramanmaraş’ta Mevlevilik üzerine yazdığı yazılarıyla tanınan Ali Avgın ilk romanını Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’a hediye etti

Kahramanmaraş’ta Mevlevilik üzerine yazdığı yazılarıyla tanınan Ali Avgın ilk romanını Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’a hediye etti.

Türk edebiyatında unutulmaz eserler bırakan Faruk Nafiz Çamlıbel’in yazdığı ‘Han Duvarları’ isimli şiirinde konu edilen Maraşlı Şeyhoğlu Satılmış ve aslı ile aşkının anlatıldığı Han Duvarları, Kalbe Düşen Kor isimli roman Kahramanmaraş’ta ve bütün ülkede seçkin kitabevlerinde okuyucuyla buluşmasını devam ettiriyor.

necati-okay-ali-avgin.jpg

Maraş Gündem ve Bugün gazetelerinde Mevlevilik üzerine yazdığı araştırma yazılarıyla tanınan yazar Ali Avgın, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’a romanını takdim ederek, romanda yaşananları anlattı.

Bilindiği gibi Dulkadiroğlu Belediyesi sınırları içinde yer alan Kapalı Çarşı kompleksi içinde yer alan Yum Baba Maraş Mevlevihanesinin son şeyhi olan Selim Dede’nin oğlu Satılmış ve aşık olduğu Aslı ile hüzün ve sır dolu aşkları konu edilmektedir.

necati-okay-007.jpg

BAŞKAN OKAY; “ROMAN BİR DÖNEME TANIKLIK EDİYOR”

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay romanda anlatılan konu ve tarihsel özelliği açısından önemli olduğunu hatta romanda bahsi geçen bölgede özel bir çalışma bile yapılmasının mümkün olacağını ifade ederek şunları söyledi.

“Kahramanmaraş’ın düşman işgaline uğramadan birkaç yıl öncesinde yaşanan ve Maraş Mevlihanesinin son şeyhi Selim Dede, oğlu ve o dönemde ki ahalinin günlük yaşantısı, Osmanlı İmparatorluğunun bir çok yerde yaptığı savaşlar ve bu savaşların o günün Kahramanmaraş’ın sosyal hayatına açtığı derin yaralar, hatıralar ve izlerin birebir anlatıldığı bu tarihi özelliği olan roman o güne de tanıklık ederek bizi 1920’lere götürmektedir. Değerli yazarımız Ali Avgın beye şehrimizin tanıtımına da katkı yapacağına inandığım bu romanı için teşekkür ederim.” Dedi.

Kitabı takdim eden Ali Avgın ise; Kahramanmaraş’ın kültür ve edebiyat hayatına önem ve destek veren siz değerli Belediye Başkanımız Necati Okay beye teşekkür ediyorum dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.