Hani’de Kutlu Doğum Etkinliği

Hani’de Kutlu Doğum Etkinliği
Diyarbakır'ın Hani ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında 'Hz. Peygamber, din ve samimiyet' adlı konferans düzenlendi.

- Diyarbakır'ın Hani ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında 'Hz. Peygamber, din ve samimiyet' adlı konferans düzenlendi.

Kapalı spor salonunda düzenlenen konferansa, Hani İlçe Kaymakamı Hidayet Sarı, İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş, Bismil İlçe Müftüsü Hanefi Ballı İlçe Emniyet Amiri Engin Eryılmaz, müftülük çalışanları, daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Hani İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş, Hz. Muhammed'in (sav) anılmasının sebebinin, bütün bu zulmün sona ermesini sağlayacak kurtarıcı olması olduğunu söyledi. Durmuş, "Yetim, kadın, mazlum ve insanlık onu bekliyordu. Dünyaya teşrifi bekleniyordu. O kainatın efendisini 14-20 Nisan arasında kutlu bir şekilde doğum gününü kutlamak için bir araya geldik. Muhammed Mustafa, farklı bir beşerdir fakat o peygamberdir. O taşlar arasındaki yakut gibidir. Onun adıyla dünya rahmetini buldu, onun adıyla vahşiler medeni oldu. Onunla rahmeti bereketi samimiyeti öğrendik" dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Bismil İlçe Müftüsü Hanefi Ballı ise İslam dininin tüm müminlere karşı samimi olunması gerektiğini emrettiğini hatırlatarak, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri vesilesiyle Peygamber Efendimizin (sav) hayatının her Müslüman tarafından örnek alınarak yaşanması ve çocuklara da bu yönde eğitimlerin verilmesi gerektiğini belirtti.

Programda Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere plaket ve hediyeler verildi.

HANİ’DE KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.