Hanifi Öksüz’e hizmet şeref ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi

Hanifi Öksüz’e hizmet şeref ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hanifi Öksüz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden hizmet şeref belgesi aldı.

TOBB bünyesinde 10,20, 30 ve 40 yılını dolduranlara Hizmet Şeref Belgesi verilirken KMTSO Meclis Başkanı M. Hanifi Öksüz’e 10. Yılı nedeniyle hizmet şeref belgesi verildi.

Önceki gün Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, Başkan Yardımcıları Kadir Gülkesen, Serdar Zabun, Yönetim Kurulu Üyelerinden Mehmet Akif Gölcü, Ertuğrul Tanrıverdi, Meclis Başkanı Hanifi Öksüz, KMTSO Genel Sekreteri Akif Pakdil’in yanı sıra KMTSO Meclis Üyeleri Kadir Kurtul, Alişan Arıkan, Bekir Sıdkı Kesim, Ali Çiçekçi ve Osman Gemci ile TOBB 71. Genel Kuruluna katılan Öksüz’e hizmet şeref belgesi verildi.

Türkiye’nin Gönlü En Zengin 50 İş İnsanı arasında bulunan Öksüz yaptığı açıklamada, hizmet şeref belgesi almaktan büyük gurur duyduğunu belirterek: “Kahramanmaraş’ı her anlamda temsil etmek çok güzel bir duygu. Aldığımız bu ödülleri Kahramanmaraş’a armağan ediyorum” dedi.

HANİFİ ÖKSÜZ ÖZGEÇMİŞ

21 Mayıs 1953 ‘te Kahramanmaraş'ta doğdu. İlköğrenimini Kahramanmaraş'ta tamamladıktan sonra lise eğitimini İstanbul Kabataş Erkek Lisesinde, üniversite eğitimini ise İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliğinde tamamladı. Yurtdışında Tekstil ve Ziraat konusunda eğitim gördü. Babasının Ziraatçı olması nedeniyle iş hayatına ziraatçılıkla başladı.

 1984 yılında KİPAŞ A.Ş.'nin kurulması ile Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçildi.

1998 yılında Kahramanmaraş Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (KASİAD) kurulmasına öncülük ederek Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. KASİAD'ta uzun yıllar Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Öksüz, KASİAD'taki görevine Danışma Kurulu Başkanı olarak devam etmektedir.

31 yıllık Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası(KMTSO) üyesidir.  18.11.1999 yılından itibaren 16 yıldır KMTSO Meclis Üyesi’dir. 09.03.2005 seçimlerinden itibaren 10 yıldır TOBB Delegesidir. 2009-2013 yılları arasında KMTSO Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış, 2013 yılından bu yana da KMTSO Meclis Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 64. Genel Kurulu sonucunda Yüksek Koordinasyon Kurulu üyeliğine seçilmiştir.

Kurulduğu günden  itibaren istikrarlı bir şekilde büyüyerek Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarından biri olan KİPAŞ HOLDİNG’te halen Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmekte olan M.Hanifi Öksüz’e 2009 yılında TBMM tarafından üstün hizmet madalyası verilmiştir. Capital Dergisinin yaptığı araştırmada Türkiye’nin Gönlü En Zengin 50 İş İnsanı arasında, Ekonomist dergisinin yaptığı araştırmada Anadoluda en etkin 50 iş adamıve Fabrika Sayısını En Çok Artıran İş Adamları Listesi’nde yeralmıştır.

Kendisine Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi tarafından Fahri Doktora ünvanı verilmiş, ayrıca; Eğitime katkılarından dolayı ve diğer bir çok alanda da ödüller almıştır. Evli ve beş çocuk babasıdır.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.