Harput Konuşmalarında ’Yeni Türkiye Yolunda Kadınlar’ Yer Aldı

Harput Konuşmalarında ’Yeni Türkiye Yolunda Kadınlar’ Yer Aldı
Elazığ Belediyesi ve Sivil Toplum Platformu tarafından ortaklaşa düzenlenen Harput konuşmalarında ‘Yeni Türkiye Yolunda Kadınlarımız’ konusu yer aldı.Elazığ Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde ger...

Elazığ Belediyesi ve Sivil Toplum Platformu tarafından ortaklaşa düzenlenen Harput konuşmalarında ‘Yeni Türkiye Yolunda Kadınlarımız’ konusu yer aldı.

Elazığ Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ülke gündeminin ve sorunlarının uzmanlar tarafından tartışılan ’Harput konuşmaları’ programında bu ay ‘Yeni Türkiye Yolunda Kadınlarımız’ konu olarak ele alındı. Programa Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, STK Platformu temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Programda konuşmacı olarak ise gazeteci-yazar Süleyman Özışık da yer aldı.

Dünya Kadınlar Günü’nü bir hafta boyunca değişik birçok etkinlikle kutladıklarını dile getiren ve tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, "Elbette biz kadınlarımıza, kızlarımıza sadece 8 Mart mantığı içinde bakmıyoruz. Bizim için her an yanımızda her an birlikte olduğumuz ve her an önemli olan bir değerdir kadınlarımız. Biz cennetin anaların ayağı altında olduğu inancı içinde hareket eden bir nesiliz ve bu inancın sahipleriyiz. Toplum içinde kadınlarımıza, annelerimize yavrularımıza ne kadar değer verirsek o kadar toplum olma bilincine sahip olduğumuzun inancındayız. Kainatta kurulmuş devletler içinde Osmanlıyı farklı kılan birçok özellikler vardır. Ancak Osmanlı’yı 1200’lü yıllardan 1900’lü yıllara kadar ayakta tutan ve hakim güç olmasına vesile olan en önemli unsurlardan bir tanesi frist ladydir. Osmanlıda frist lady, eş değil annedir. Dünyada annenin Frsit Lady olduğu başka devlet yoktur. Kadının en büyük özelliği de anneliktir" dedi.

Belediye başkanı Yanılmaz’ın konuşması ardından İstanbul’dan uzakta ilk defa konferans verdiğini ve Elazığ’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden gazeteci-yazar Süleyman Özışık, "Toplumda temel yaramız kadınlarımızı bir gün mutlu etmek mantığında olmaktır. Ben geçen Özgecan Aslan cinayetinden, vahşetinden sonra bizim kadına bakışımız ve bundan da önemlisi medyanın kadına değerin ne kadar su istimal ettiği hakkında yazılar yazdım. Bu yazılarımdan dolayı da ulusal basında birçok tepki aldım. Maalesef bizde medya öyle bir hale geldi ki kadınlar birer cinsel obje olarak izleyiciye sunulmaya başladı. Ben reytinglere baktığımda bu tür programların korkunç anlamda izlendiğini görüyorum. Bakınız geçtiğimiz dönemde 8 ayrı tecavüz içerikli dizi yayınlanmış. Bu dizilerin tamamı da reyting rekorları kırmış. Sadece dizileri bir kenara bırakıp diğer reklamlarda da kanının ön planda olduğu bir yayın anlayışı var. Bizim temelden bazı şeyleri değiştirmemiz lazım. Kadınların toplumda ne kadar önemli bir yeri olduğunu anlatmamız lazım" diye konuştu.

Program sonrası Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılma, bayanlara 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle karanfil verdi.

ELAZIĞ BELEDİYESİ VE SİVİL TOPLUM PLATFORMU TARAFINDAN ORTAKLAŞA DÜZENLENEN HARPUT KONUŞMALARINDA ‘YENİ TÜRKİYE YOLUNDA KADINLARIMIZ’ KONUSU YER ALDI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.