Hasta Çocuklarıyla Rutubetli Evde Yaşam Mücadelesi Veriyorlar

Hasta Çocuklarıyla Rutubetli Evde Yaşam Mücadelesi Veriyorlar
Şırnak’ın Cizre ilçesinde, 5 talasemi-orak hastası çocuğuyla birlikte rutubetli ve yıkılmak üzere olan evde yaşam mücadelesi veren Ulu ailesi, yetkililerden yardım bekliyor.Cizre’de Cudi Mahallesi Erd...

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, 5 talasemi-orak hastası çocuğuyla birlikte rutubetli ve yıkılmak üzere olan evde yaşam mücadelesi veren Ulu ailesi, yetkililerden yardım bekliyor.

Cizre’de Cudi Mahallesi Erdoğan Sokak’ta 5 çocuğuyla birlikte kendisine ait iki odalı rutubetli evde hayatta kalmaya çalıştıklarını belirten 32 yaşındaki Mehmet Ulu, evde hasta çocuklarıyla birlikte çok zor şartlar altında yaşadıklarını söyledi. Beş yıldan bu yana rutubetli evde talasemi-orak hastası 5 çocuğuyla yaşadığını kaydeden Ulu, "Çocuklarımı 15 günde bir kan değişimi için Diyarbakır veya Mersin’e götürmek zorunda kalıyorum. Ama maddi sıkıntılardan dolayı çocuklarımı ancak ayda bir götürebiliyorum o da para bulabilirsem götürebiliyorum. Evimin onarımı ve çocuklarımın tedavisi için defalarca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurdum, ama fazla önemsemediler. Rutubetten dolayı evin tavanı yavaş yavaş çökmeye, dökülmeye başladı ve artık ne yapacağımı bilemiyorum. Bunun için de yetkililerden ve hayırsever iş adamlarından bize yardım etmelerini istiyorum. 2011 yılında geçirdiğim motosiklet kazası nedeniyle kafamdan iki defa ameliyat oldum ve kafamda platin bulunuyor. Eşim de 5 kez ameliyat oldu. Geçirdiğim ameliyatlardan dolayı tam çalışamıyorum ve çalıştığım zaman da havale geçiriyorum. 11 yıldan bu yana da depresyon ilacı kullanıyorum. Çocuklarımın hastalığından dolayı aileme bakamaz duruma geldim. Çünkü her ay çocuklarımı Mersin, Diyarbakır veya Adana’ya götürmek zorunda kalıyorum. Parasızlıktan dolayı 6 yıl önce bir çocuğumu Diyarbakır’da kaybettim. Diğer çocuklarımın ölmemesi için defalarca Cizre Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na başvurdum ve evim yıkılmak üzere dedim. Ama vakıf yetkilileri bu durumu fazla önemsemediler. Bana sana yardımcı olacağız dediler ama bir türlü yardımcı olamadılar şu ana kadar. Lütfen sesimizi duyun" dedi.

ŞIRNAK'IN CİZRE İLÇESİNDE, 5 TALASEMİ-ORAK HASTASI ÇOCUĞUYLA BİRLİKTE RUTUBETLİ VE YIKILMAK ÜZERE OLAN EVDE YAŞAM MÜCADELESİ VEREN ULU AİLESİ, YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYOR.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.