Hastalığına teşhis konulamıyor

Hastalığına teşhis konulamıyor
İzmir'in Konak ilçesinde onlarca hastaneye gitmesine rağmen hastalığı bir türlü teşhis edilemeyen ve günden güne eriyen genç bir kadının yardım çığlığı...

İzmir'in Konak ilçesinde onlarca hastaneye gitmesine rağmen hastalığı bir türlü teşhis edilemeyen ve günden güne eriyen genç bir kadının yardım çığlığı yürekleri yaktı.

Konak ilçesinde yaşayan Banu Uçdu (37), 16 ay önce aniden rahatsızlandı. Önce denge kaybı yaşayan kadın, bir süre sonra sık sık bayılmaya başladı. Eşi Murat Uçdu (40) ile birlikte yaşayan genç kadın, hemen soluğu hastanede aldı. Doktorlara şikayetini anlatan Uçdu, adeta hastaneleri yol etti. Genç çift, İzmir'de bütün hastaneleri tek tek dolaşarak uzman doktorlara muayene oldu. 16 aydır eşinin yardımıyla hastaneleri dolaşan kadının bir türlü hastalığı teşhis edilemedi.

GÜNDEN GÜNE ERİDİ, YÜRÜYECEK HALİ KALMADI

Öte yandan, aradan zaman geçmesiyle beraber genç kadının hastalığı da iyice ilerledi. Hastalık nedeniyle Banu Uçdu ayakta duramaz hale geldi, Eşinin yardımı olmadan tuvalete bile gidemeyen genç kadın, aylar içerisinde günden güne eridi.

GENÇ KADININ YARDIM ÇAĞRISI: "NE OLUR YARDIM EDİN"

Maddi durumları yeterli olmadığı için evinin kirasını bile ödeyemeyen genç çift yardım çağrısı yaptı. Eski sağlığına kavuşmak istediğini anlatan 37 yaşındaki Banu Uçdu'nun ağlayarak gözyaşları yürekleri yaktı. Sürekli fenalaştığını ifade eden Uçdu, dolaşmadıkları hastane kalmadığını belirterek şunları söyledi:

"Yaklaşık 16 aydır rahatsızlık var. Bir anda bir denge kaybıyla başladı. Son 9 aydır bayağı bir kötüyüm; yani İzmir'de gitmediğim doktor kalmadı. Dokuz Eylül'ü, Ege Üniversitesi, Buca Seyfi Demirsoy, Tepecik Eğitim Araştırma, hepsine gidildi. Genel olarak bütün tahliller, MR'lar hepsi yapıldı. Nörolojiye gidiyorum, nöroloji, "Benlik değilsiniz diyor', kulağa gidiyorum, kulakta "benlik değilsiniz" diyor; ama son iki aydır bayağı bir yürümede zorlanıyorum. Hiç yürüyemez hale geldim hemen hemen. Tek başıma hiçbir şey yapamıyorum eşim olmadan ayakta bile duramıyorum. Sürekli baygınlık geçiriyorum; yani bir buçuk aydır bayağı bir kötü durumdayım. Daha önce 91 yılında beyin ameliyatı geçirmiştim. Kapının önünde düşerek iç kanama beyin kanaması."

Gerekenin yapılmasını isteyen Banu Uçdu, şöyle konuştu:

"Yani eski sağlığıma kavuşmak istiyorum. Zor durumdayım ben yürüyemiyorum tek başıma hiçbir şey yapamıyorum. Sürekli fenalaşıyorum, sofraya oturuyorum yemek bile yiyemiyorum. Maddi durumumuzda o kadar çok iyi değil. Eşim inşaat mühendisi olduğu halde 9 aydır çalışmıyor. Evin kirasını bile ödeyemiyoruz."

"DEVLET BÜYÜKLERİNDEN ELİMİZİ TUTMALARINI İSTİYORUZ"

Eşiyle sürekli ilgilenerek sahip çıkan Murat Uçdu da, devlet büyüklerine yardım çağrısı yaptı. İşsiz olduğunu ifade eden Murat Uçdu, "Bütün ihtiyaçlarını ben karşılamak zorundayım. Ben inşaat mühendisiyim ama çalışamıyorum. Bensiz bir hiç. Lavaboya bile gidemez, bir bardak su bile alamaz. Devlet büyüklerinden elimizden tutmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Hastalığına teşhis konulamıyor

Hastalığına teşhis konulamıyor

Hastalığına teşhis konulamıyor

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.