Hatipoğlu: "Çanakkale Türkiye’nin Hamurudur"

Hatipoğlu: Çanakkale Türkiye’nin Hamurudur
İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Sarıçam Belediyesi'nin Şehitler Haftası nedeniyle düzenlediği “Gönül Sohbetleri” konulu konferansta İslam’da şehitlik makamını anlattı.

- İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Sarıçam Belediyesi'nin Şehitler Haftası nedeniyle düzenlediği “Gönül Sohbetleri” konulu konferansta İslam’da şehitlik makamını anlattı.

A sım Savaş Spor Salonu'nda gerçekleşen konferansın selamlama konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Çanakkale destanını anlattı. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale destanı konulu şiirinden bir beyit okuyan Başkan Zenbilci, “Hiçbir canlı öldükten sonra tekrar dünyaya gelmek istemez şehitler hariç. Şehitlik makamı dinimizde çok önemlidir. Çünkü şehit olanlar yüce Allahtan tekrar dirilip dünyaya gelip tekrar şehit olmak isterler. Şehitler haftasında Niğde’de iki güvenlik görevlimiz ile bir vatandaşımızı terör saldırısı ile şehit verdik. Tüm şehitlerimize yüce Allahtan rahmet diliyorum. Tüm gazilerimize sağlık ve hayırlı ömürler diliyorum. Çanakkale Türk tarihinde önemli bir yeri var. Bu önemi yeni nesle çok iyi anlatmalıyız ve aktarmalıyız. Biz belediye olarak buna önem veriyoruz” dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ise İslam tarihinde ilk şehidin Hz. Sümeyye olduğuna işaret ederek, “İslam tarihinde ilk şehit bir kadın. Sonra onun eşi Yasir'dir. Şehitlerin sultanı ise Hz. Hamza'dır. Bizim tarihimizde de Çanakkale ayrı bir yere sahip. Çanakkale’de Adanalı, Diyarbakırlı, Şırnaklı, Konyalı, Trabzonlu hep birlikte yatıyor. Türk’ü, Ermenisi, Abazası, Laz’ı, Kürdü, Arab’ı hepsi birlikte, Müslüman, Hıristiyan ve alevi ayrımı yok. Bunun içindir Çanakkale Türkiye’nin hamurudur. O gün düşman güçleri Çanakkale’yi geçseydi. Mekke ve Medine’ye kadar gideceklerdi. Tüm İslam coğrafyası işgal edilecekti. Bunun için Çanakkale bir destandır. Çanakkale bu milletin unutmamamsı gereken bir tarihidir” diye konuştu.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Çanakkale’de tüm komutan ve askerleri şehit olan 57. Alay’a saygı nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerinde 57. Alay olmadığını belirterek, “Çanakkale’de Hüseyin Avni Paşa’nın komutasındaki 57. Alayın tüm mensupları şehit oldu. Yine de sancağını düşmana teslim etmedi ve bir ağacın üzerinde asılı bulundu. Şimdi Türkiye ne zaman başını kaldırsa başımıza bir çorap örülmek isteniyor. Şuanda da yapılanlar bundan farksız. Bunun için Türk Silahlı Kuvvetlerimiz dünyanın en güçlü ordusu olmalı. Hep birlikte görüyoruz. Rusya Kırım benim dedi. Hiçbir güç karşı koyabildi mi? İşte bizim ordumuz da böyle güçlü olmalı” Şeklinde konuştu.

Hatipoğlu, programını geleneksel hale getirdiği dua programında şehitlerimiz için dua ederek tamamladı.

HATİPOĞLU:

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.