Hava Şartları Peşmergeleri Zorluyor

Hava Şartları Peşmergeleri Zorluyor
IŞİD ve YPG güçlerinin çatıştığı Suriye’nin Kobani kentine geçmek amacıyla Türkiye’ye giren ve sınıra 5-6 kilometre uzaklıkta bekleyen peşmergeler için her geçen gün şartlar ağırlaşıyor. Ağır silahlar...

IŞİD ve YPG güçlerinin çatıştığı Suriye’nin Kobani kentine geçmek amacıyla Türkiye’ye giren ve sınıra 5-6 kilometre uzaklıkta bekleyen peşmergeler için her geçen gün şartlar ağırlaşıyor.

Ağır silahlarla iki ayrı grup halinde Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde Mürşitpınar Sınır Kapısı’na 5-6 kilometrelik güvenli bölgede bekleyen Irak Bölgesel Kürt Yönetimi askerleri peşmergeler için şartlar, her geçen gün ağırlaşıyor. IŞİD’e karşı YPG güçlerine destek amacıyla Kobani’ye girmek isteyen peşmergeler, bölgede artan çatışmalar nedeniyle henüz bölgeye geçemedi. Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarında IŞİD’in saldırıları yoğunlaşırken, yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre önceki gün Kobani’ye giden ve komutanlardan oluşan 10 kişilik ekibin öngördüğü plan çerçevesinde peşmergeler ağır silah ve mühimmatları daha güvenli bölgeden sokmak istiyor. Sınır tellerinin kesilecek olması, aradaki mayınlı arazi ve araçların arazi koşullarına uymaması gibi engellerin ise güvenli bölge ihtimalini azalttığı belirtildi.

Son günlerde IŞİD ve YPG güçleri arasındaki çatışmaların daha da şiddetlendiği Kobani’de kış mevsimi de kendisini hissettirmeye başladı. Soğuk havaların etkili olduğu bölgede, dün akşam saatlerinden itibaren sağanak yağış da koşulları ağırlaştırıyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.