Havran Kent Konseyi Kuruldu

Havran Kent Konseyi Kuruldu
Havran'da Kent Konseyi kuruldu. Havran Belediyesi Kültür Merkezinde yapılan Kent Konseyi toplantısında başkanlık ve yönetim kurulu seçimleri yapıldı.

- Havran'da Kent Konseyi kuruldu. Havran Belediyesi Kültür Merkezinde yapılan Kent Konseyi toplantısında başkanlık ve yönetim kurulu seçimleri yapıldı.

Toplantıya Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Ak Parti İlçe Başkanı Erdal Önder, CHP İlçe Başkanı Mustafa Sıtkı Yüksel, MHP İlçe Başkanı Mehmet Saraçoğlu sivil toplum temsilcileri ve Daire Amirleri katıldı. Seçim Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Açılış konuşmasını Belediye Başkanı Emin Ersoy yaptı. Başkan Ersoy konuşmasında “5393 sayılı Belediye Kanunu ile kurulmuştur. Kent Konseyi ilk altı ay içinde kurulması gerekirdi ancak kurulmamış. Biz bu dönem kurmak istedik. Başta Kaymakamlık olmak üzere grubu bulunan yada bulunmayan siyasi parti temsilcileri sivil tolum temsilcilerini kanun tüzüğü gereği davet ettik. Davetimize katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.”dedi. Ersoy “Kent Konseyi kendi içinde çeşitli kolları olacaktır. Başkanı yönetimi Gençlik ve Kadın Kolları yer alacaktır. İlçeye yapılacak olan yatırım sosyal ve kültürel faaliyet ve diğer konuları meclise getirilip değerlendirilmesi Belediye Meclisi tarafından yapılacaktır.” dedi. Başkan Ersoy her zaman çok sesliliğe önem verdiklerini belirterek “Her görüşe saygımız var. Fikirler paylaştıkça çoğalır akıl akıldan üstündür. Kent Konseyi Havran'a hayırlı uğurlu olsun” dedi. Divan Başkanlığını Türk Hava Kurumu Havran Şube Başkanı Mustafa Süreyya Erkan üyeliklerini ise Sedat Ağra, Ahmet Şevin yaptı. Kent Konseyi Başkanlık seçiminde tek aday Havran Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz oldu. Seçimi Mehmet Yılmaz oy çoğunluğu ile alarak Kent Konseyi Başkanı seçildi. Yönetim Kurulu ise Nuri İnan, Emine Kelebekli, Mevlit Çolak, Hüseyin Aydemir, Nuri Sağlam, Nuri Yıldız'dan oluştu. Havran Kent Konseyi Kadın Temsilcisi Nilgün Kahyaoğlu, Gençlik Temsilcisi ise Emre Akdoğan oldu. Havran'ın Kent Konseyi Başkanı Mehmet Yılmaz katılımcılara teşekkür ederek “Kent Konseyi Havran'ı daha iyi noktaya getirecektir” dedi.

(EME-

HAVRAN KENT KONSEYİ KURULDU

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.