Hayad, Kaçak Satılan İlaç Ve Kozmetiklere Dikkat Çekti

Hayad, Kaçak Satılan İlaç Ve Kozmetiklere Dikkat Çekti
Anadolu Hasta ve Hasta Yakınları Derneği (HAYAD) Başkanı Yusuf Babar, Türkiye’de yurt dışından kaçak yollarla getirilerek, ruhsatsız olarak ilaç ve kozmetik ürünlerinin satıldığını dile getirdi.

- Anadolu Hasta ve Hasta Yakınları Derneği (HAYAD) Başkanı Yusuf Babar, Türkiye’de yurt dışından kaçak yollarla getirilerek, ruhsatsız olarak ilaç ve kozmetik ürünlerinin satıldığını dile getirdi.

Anadolu HAYAD Başkanı Yusuf Babar, son yıllarda ülkemizin kaçak ilaç ve kozmetik cenneti haline geldiğini ifade ederek, gerekli önlemlerin alınmasını istedi. Yusuf Babar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Kanser, diyabet, tansiyon, kolesterol hastaları, romatizma hastaları veya aşırı kilosu olanlar, saçı dökülenler internet sitelerindeki isimlerinin önünde ünvan olan, toplum tarafından tanınmış şahsiyetlerin yalan beyanlarına kanıp tuzağa düşerek hem sağlıklarından hem paralarından olmaktadırlar.

Birde bunun yanında yurt dışından kaçak yollarla ülkemize sokulan ve ülkemizde Network marketing (çok katlı pazarlama) sistemiyle satılan fgx ağrı bantları, kozmetikler, ilaçlar bulunmaktadır. Bunların kimler tarafından hangi firmalar tarafından ülkemize kaçak yolla ülkemize sokulduğu ve ruhsatlandırılmadan satılan bu ürünlerin tespit edilerek gerekli önlemlerin acilen alınması gerekmektedir.

Hasta ve hasta yakınlarının bu zayıf yanlarından faydalanarak bu ürünleri satanlar. Tüketicinin korunması hakkında 6514 sayılı kanunun 32. Maddesi gereği kullanıma hazır olmamakla beraber, hastalığı teşhis ve tedavi ettiği beyanıyla her hangi bir ürünün satımı pazarlanması veya reklamının yapılmasının 1. yılla 5 yıl arasında cezası bulunduğu kesindir.

Gerekirse Sağlık Bakanlığının, Maliye Bakanlığıyla ve Gümrük Müsteşarlığıyla istişareye girerek ve iller bazın dada bu tür ürünlerle mücadele için sağlık timleri oluşturularak ülkemize kaçak yolla sokulan ve ruhsatsız satılan bu ürünlerin tespiti yapılabilir.

Anadolu HAYAD olarak Sağlık Bakanlığımızdan, bu tür girişimlerde bulunarak hasta ve hasta yakınlarının duygularıyla oynayan şarlatanların tespit edilerek gerekli cezaların verilmesini talep etmekteyiz. Dernek olarak bizlere hasta ve yakınlarının bilinçlendirilmesi konusunda ne düşerse bakanlığımızla ortak çalışmaya hazır olduğumuzu beyan ederiz.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.