Hayvan Ağılları Yıkılıyor

Hayvan Ağılları Yıkılıyor
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, şehrin içindeki hayvan ağıllarının yıkımına devam ediyor.

- Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, şehrin içindeki hayvan ağıllarının yıkımına devam ediyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, daha önce kent içinde kalan hayvan ahırlarını şehrin dışında yeni yapılan organize besi bölgesine taşımıştı. Ancak geride kalan bazı hayvan ahırları işlevlerini hala devam ettiriyordu. Belediye ekipleri, önceki gün bu ahırları da yıktı.

Herhangi bir taşkınlığa karşı tedbirli olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri, geride kalan hayvan ahırlarının yıkımı için sabah erken saatlerinde çevik kuvvet ekibiyle mahallede hazır bulundu. Daha önceden anlaşılan ve içi boşaltılan hayvan ahırlarının yıkımı sorunsuz gerçekleştirdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 yıldır yapılan boşaltma çalışmalarının sonuna geldiklerini ifade eden Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, “Bunlarda en önemlisi Seyrantepe bölgesinde bulunan ahırlardı. Besi organize bölgesinin yapıldığı zamandan beri buraların tahliyesini sürdürüyorduk. Fakat uzun bir zaman geçmesine rağmen bu bölgede insan ve hayvanların bir arada yaşadığı şehir görüntüsü maalesef devam ediyordu” dedi.

Bu konuyu en hızlı ve en hasarsız şekilde gerçekleştirmek istediklerini vurgulayan Yalım, şunları söyledi:

“Gelmiş olduğumuz noktada şunları görüyoruz. Hala hayvanların yaşadığı, kokudan rahatsız olunduğu, yaz mevsiminde sineklerin çok olduğu ve şehrimize yakışmayan görüntülerin olduğu bir alandır burası. Burada ve şehrin diğer noktalarındaki çalışmalarla insanlarımızın daha iyi ortamlarda yaşamasını sağlamaya çalışıyoruz. İnsanlarımızın hayat standardını yükseltmek için bu tarz çalışmalarımız sürecek. Kısa bir zamanda bu yerde hayvan ahırlarının kalkmasını sağlayacağız. Belediyemizin bu konulardaki kararlılığı devam edecektir ve buradaki çalışmalarda bu kararlılığın bir göstergesidir. Bu tarz çalışmaları şehrin içerisinde hayvan beslenen her yerde gerçekleştireceğiz.”

Güvenlik önlemleri altında bölgede bulunan ortalama 16 hayvan ahırının yıkımı gerçekleştirildi.

HAYVAN AĞILLARI YIKILIYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.