Hayvan Barınağı Ölü Köpeklerle Dolu

Hayvan Barınağı Ölü Köpeklerle Dolu
Bursa’nın İznik ilçesinde, belediye hayvan barınağına baskın yapan hayvanseverler, ölü köpeklerle karşılaşınca isyan etti. Anne köpeğin, çürümeye yüz tutan yavrularının başından bir an olsun ayrılmadı...

Bursa’nın İznik ilçesinde, belediye hayvan barınağına baskın yapan hayvanseverler, ölü köpeklerle karşılaşınca isyan etti. Anne köpeğin, çürümeye yüz tutan yavrularının başından bir an olsun ayrılmadığı görüldü.

İznik Hayvanları Koruma Grubu üyeleri, (İZHAYKO) İznik Belediyesi hayvan barınağına ani ziyarette bulundu. Sahipsiz sokak hayvanlarının barındığı merkezin aslında mezbahane kesim merkezi olduğu anlaşıldı. Mezbaha kesim merkezi alanında tutulan sahipsiz köpeklerin bazılarının barınaklarda öldüğü görüldü.

Derme çatma kulübelerden yapılan barınakları kontrol eden İZHAYKO üyeleri, ölen 5 yavrusunun başından bir an olsun ayrılmayan anne köpek ile karşılaştı. Onları hala yaşıyormuşçasına sahiplenen anne köpek yürekleri burktu. Yavru köpeklerin yetersiz beslenme yüzünden öldükleri anlaşıldı.

VETERİNER HEKİM YOK

Hayvanseverler, çürümeye yüz tutmuş hayvan ölülerinin bulunduğu mezbahane alanındaki bu durumun insan sağlığını tehdit ettiğini söyledi. Sahipsiz köpeklerin cirit attığı alanda park halinde olan ve kapılarının açık olduğu görülen belediye et kesim aracı da dikkatlerden kaçmadı.

İZHAYKO üyesi Mehtap Kanlıoğlu, "Buradaki manzara içler acısı. Şu ana kadar bir sorumlu bulamadık. Belediyenin veteriner hekiminin olmadığını öğrendik. Hekimin Büyükşehir Belediyesi’nde görevli olduğu söylendi. Derme çatma barakalarda tutulan hayvanların bazılarının ölmüş olduğunu gördük. Çürümeye yüz tutmuş bu hayvan ölülerini kaldıran kimse yok. Çevreye dağılan koku kesimhane bölgesini tehdit ediyor. Her yer çöp içinde ve hurdalık. Burada ne köpek bakmak, ne de kasaplık hayvan kesimi yapmam sağlıklı olur" dedi.

25 civarındaki sahipsiz hayvanın daha iyi şartlarda bakılması gerektiğini söyleyen Kanlıoğlu, “İznik Belediyesi’ne çevrede yaşayan sahipsiz hayvanların tedavi, yiyecek ve barınak ihtiyacının karşılanması hususunda imzalı dilekçe sunduk. Ancak her şey görüldüğü gibi ortada. Hayvanlar bakımsızlıktan ölüyor. Ölüleri dahi bulundukları yerden alınmıyor. Yetkilileri göreve davet ediyoruz" diye konuştu.

MANZARAYI GÖREN ZABITALAR NE DİYECEKLERİ ŞAŞIRDI

İZHAYKO üyelerinin hayvan barınaklarını kontrole geldiği haberini alan zabıta görevlileri, ölen yavru köpekleri görünce ne diyeceklerini bilemedi. Zabıta memurları, konuyu yetkililere ileteceklerini söyleyerek olay yerinden ayrıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.