Hayvan Barınağı Ve Yemleme Üniteleri Yerleştirme Programı Yapıldı

Hayvan Barınağı Ve Yemleme Üniteleri Yerleştirme Programı Yapıldı
Erzincan’da ki sokak hayvanlarının yem ve su ihtiyaçlarının karşılanması ve ildeki hayvanlara karşı farkındalığın artırılması amacıyla Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ve eşi Muhsine Kahraman’ın öncü...

Erzincan’da ki sokak hayvanlarının yem ve su ihtiyaçlarının karşılanması ve ildeki hayvanlara karşı farkındalığın artırılması amacıyla Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ve eşi Muhsine Kahraman’ın öncülüğünde, ilgili kamu kurumları, protokol eşleri ve hayvan severlerin paydaşlığında gerçekleştirilen proje kapsamında imal edilen, hayvanların yem yiyebileceği ve su içebileceği yem üniteleri ilin muhtelif yerlerine yerleştirildi.

İl Özel İdaresi bütçesinden karşılanan ve İl Özel İdaresine ait atölyelerde üretilen 15 adet yem ünitesini İl özel İdaresi tesislerinde inceleyen Vali Kahraman daha sonra bu yem ünitelerinin bırakılacağı yerlerin tespitini ilgili kurum müdürleri ile beraber yaptı. Yem ünitelerinin yerlerinin tespit edilmesinin ardından Vali Kahraman, eşi Muhsine Kahraman, Vali Yardımcıları, ilgili kurum müdürleri, Belediye Başkan Yardımcıları, protokol eşleri ve hayvan severlerle beraber 3 adet yem ünitesi bırakılması planlanan Atatürk Parkına gitti.

Atatürk Parkında bırakılan yem ünitelerine yem ve su bırakan Vali Kahraman ve Muhsine Kahraman, orada bulunan bir köpeğe de yem verdiler. Daha sonra bir konuşma yapan Vali Kahraman; “Eşim Muhsine Hanım ve diğer hanımefendilerin çalışması sonucu ilimizde böyle bir kampanya başladı. Bu kampanya ile hayvanlara yem ve su vermek için belirli standartlarda yem üniteleri oluşturduk ve bu yem üniteleri şehrimizin muhtelif yerlerine bırakacağız. Sokak hayvanları buralardan yemini yiyecek ve suyunu içecek.”

“Erzincan halkı sokak hayvanlarının yem ve su ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda bilinçli, fakat amacımız bu bilincin daha da artmasını sağlamak. Bu güzel uygulamanın da diğer illerde uygulanmasını, örnek alınması gerekiyor. Kampanyada emeği geçen birçok kişi ve kurum mevcut. Bu konuda eşim ve il protokolü eşleri ile hayvan severler duyarlılık gösteriyorlar. Bu projenin gerçekleşmesinde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Yeterli duyarlılığı gösteriyorlar. Bu işe gönül vermiş insanların bu projesi sürdürmesini arzu ediyoruz.” Şeklinde konuştu

Vali Kahraman’ın konuşmasının ardından bir konuşma yapan Muhsine Kahraman ise konuşmasında, buna benzer bir uygulamanın birçok ilde yürütüldüğünü ancak ilimizde daha önce böyle bir uygulama gerçekleştirilmediğini, ilimizde hayvanlara olan sevginin daha da artırılması ve bu konuda farkındalığın oluşturulması amacıyla bu uygulamanın yapıldığını ifade etti.

Programda bir vatandaş ise Vali Kahraman’a Sokak hayvanları için hazırlanan yem ünitelerinden dolayı teşekkür ederek kuşlar içinde ağaçlarda yuva yapılmasını talep etti. Vatandaşın istediğini değerlendiren Vali Kahraman ise vatandaşımıza Orman İşletme Müdürlüğü tarafından temin edilecek olan 100 adet kuş yuvasının ileriki zamanlarda şehrin muhtelif yerlerindeki ağaçlara yerleştirileceğini söyledi.

HAYVAN BARINAĞI VE  YEMLEME ÜNİTELERİ YERLEŞTİRME PROGRAMI YAPILDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.