Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Yüksekova’da Dayanışma Yemeğine Katıldı

Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Yüksekova’da Dayanışma Yemeğine Katıldı
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde dayanışma yemeğine katıldı.HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Rona Class Düğün Salonu’nda düzenl...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde dayanışma yemeğine katıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Rona Class Düğün Salonu’nda düzenlenen dayanışma yemeğine katılmak üzere Yüksekova’ya geldi. İlk olarak Sanat Sokağı’nda açılan resim sergisini gezen Yüksekdağ, ardından HDP İlçe Başkanlığı’na ziyarette bulundu.

Yüksekdağ, HDP ziyaretinin ardından dayanışma yemeğine katılmak üzere Rona Class Düğün Salonu’na geçti. Burada coşkulu bir şekilde karşılanan Yüksekdağ, Barış Anneleri’nin ellerini öptükten sonra katılımcıları selamladı. 1 dakikalık saygı duruşunun ardından ilk olarak konuşan HDP İlçe Eş Başkanı Ferman Öztunç, Yüksekova halkının provokasyonlara gelmeyeceğini belirtti.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise zorlu eşiklerden geçtiklerini belirterek, "Gever direnişin ne olduğunu çok iyi bilir. Gever direnişin ve onurun abidesini oluşturmuştur" dedi. HDP’nin 2015 Genel Seçimleri’nde barajı aşacağını ifade eden Yüksekdağ, "Siyasi iktidarın savaş ve ölüm çizgisine karşı, barış ve yaşam çizgisinin bayrağını dikeceğimizi çok iyi biliyoruz. Bizim sözümüz ile özümüz hep bir oldu. Kavga edeceğiz diyorsak kavga ettik, direneceğiz dediysek direndik. Şimdi de barış diyoruz. Savaşın, acının, gözyaşının olmadığı yeni bir yaşam inşa edeceğiz diyoruz" ifadelerini kullandı.

HDP’nin iktidar alternatifi olduğunu söyleyen Yüksekdağ, "Siz niye bu kadar çıldırdıklarını sanıyorsunuz? AKP, bize her baktığında sonunu görüyor. Bize her baktıklarında o sarayın tarumar olduğunu görüyorlar. 13 yıl boyunca Kürt sorununu çözeceğiz dediniz. 2015 Genel Seçimleri için savaşı tırmandırmaktan başka hiçbir şey yapmıyorsunuz" dedi.

Yüksekdağ’ın konuşması esnasında salonda elektriklerin kesilmesi üzerine, "Acaba AKP’nin kedileri mi işbaşında. Gever’in kedilerini AKP’nin kedilerine karşı mücadeleye çağırıyorum" demesi, salonda gülüşmelere neden oldu.

Yüksekdağ dayanışma yemeğinden sonra geceyi geçireceği Şemdinli ilçesine geçti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.