Hdp Hakkari İl Eş Başkanının Evine Gaz Bombası İsabet Etti

Hdp Hakkari İl Eş Başkanının Evine Gaz Bombası İsabet Etti
Akşam saatlerinde Dağgöl Mahallesi İmam Hatip Lisesi pansiyonunu koruyan zırhlı araçlardan atılan gaz bombası HDP Hakkari Eş Başkanı Rahmi Temel’in evine isabet etti.

- Akşam saatlerinde Dağgöl Mahallesi İmam Hatip Lisesi pansiyonunu koruyan zırhlı araçlardan atılan gaz bombası HDP Hakkari Eş Başkanı Rahmi Temel’in evine isabet etti.

Evdeki camlar kırılırken, gazdan etkilenen Temel ailesi ise evi terk etmek zorunda kaldı. Yaklaşık 10 gündür zırhlı araçlardan mahallelerinin içine gaz atıldığını iddia eden Temel, emniyet yetkilileri ile telefonda görüşerek bu duruma bir son verilmesini istedi. Telefonda emniyet yetkililerine, “Okulun güvenliğinden olduğu gibi bizim de güvenliğimizden sorumlusunuz. 10 gündür buraya gaz bombası atılıyor. Rica ediyoruz bir şeyler, yapın yeter artık” dedi.

Olay yerine giden basın mensuplarına açıklamada bulunan Temel, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Bakın 10 gündür pansiyonu koruyacağız diye mahalle gaz kokusu altında. Sabaha kadar gaz bombası ve gaz kullanılıyor. Dün akşam düğünen geliyorduk. Zırhlı araçlar yüzünden evimize giremedik. Hakkari Valisi ile görüşmemiz sonucunda zırhlı araçları geri çektiler ama yine akşam saatlerinde zırhlı araçlar pansiyonun önüne geri geldi. Bir taş atılıyor diye bütün mahalleliye eziyet ediyorlar. Emniyet yetkilileri ile görüştük. 'Pansiyonu koruyoruz' dedi. Okulun güvenliğimize tercih edildiği açıkça ortadadır. Elbette okul korunacak ancak bize de eziyet edilmemesi gerekir. Bu eziyete bir son verin. İnsanın kutsal olduğuna inansalar bu eziyeti çektirmezler. Gereği yapılmazsa biz de bakanlık nezdinde ya da demokratik yollarla tepkilerimizi dile getireceğiz” şeklinde konuştu.

HDP HAKKARİ İL EŞ BAŞKANININ EVİNE GAZ BOMBASI İSABET ETTİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.