Hdp’de Şok Fire: Levent Tüzel Reddetti

Hdp’de Şok Fire: Levent Tüzel Reddetti
HDP Milletvekili Levent Tüzel, geçici hükümette bakan olma teklifini reddetti. Başka bir HDP’li vekile teklif gitmezse geçici hükümette yer alacak HDP’li bakan sayısı 2’ye düşecek.Levent Tüzel, seçim...

HDP Milletvekili Levent Tüzel, geçici hükümette bakan olma teklifini reddetti. Başka bir HDP’li vekile teklif gitmezse geçici hükümette yer alacak HDP’li bakan sayısı 2’ye düşecek.

Levent Tüzel, seçim hükümetinde görev almayı doğru bulmadığını söyledi. HDP İzmir Milletvekili Levent Tüzel, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında bakanlık teklifini reddettiğini açıkladı. AK Parti hükümeti uygulamalarının yeni kurulacak seçim hükümetinde de devam edeceğini söyleyen Levent Tüzel, “Hem halka karşı yürütülen savaş hem başgösteren ekonomik kriz, kamu emekçileri ile imzalanan toplu sözleşmedeki örnekte olduğu gibi sosyal haklar açısından, hem ülkedeki halkları refaha, huzura, ortaklaşmaya kavuşturacak bir dilin tersine nefret söylemini sürdürüyor olmaları, hala HDP’yi düşmanca hedef gösterir olmaları aslında bu hükümetin aynı çizgide iş yapacağını gösteriyor. Kabul edelim ki yeni oluşturulacak hükümetin de ana görevi bu olacaktır. Her tür hukuksuzlukla, keyfiyetle arzu ettikleri sonucu elde etmek için her şeyi göze almak. Bu hepimizden kaybettiriyor. Temsil etmiş olduğum Emek Partisi’nin de esas kaygısı budur” diye konuştu.

Alınan bu kararı HDP yönetimi ile da paylaştıklarının altını çizen Tüzel, “Bu hükümetin devamı olarak gördüğümüz, bütün antidemokratik dayatmaları ile kural tanımayan, HDP üzerinde de baskı kurmaya çalışan, halka saldırı hükümeti karakteri taşıyan, geçici de olsa bu seçim hükümetinde görev almayı doğru bulmuyoruz. Kararımız bu yönde teşekkül etti. Emek Partisi’nin yetkili kurulları da bu açıklamayı yaptı. Bu görüşü HDP yönetimi ile paylaştık. Başbakan’a bu görevi bu gerekçelerle kabul etmeyeceğimizi süresi içinde bildirmiş olacağız” diye konuştu.

HDP’DEN AYRILACAK MI ?

HDP ile yola devam edip etmeyeceğinin sorulması üzerine Tüzel, “Biz yıllardır Kürt halkının özgür, demokratik bir geleceği haklarının teslim edilmesi için Emek Partisi olarak ittifaklar yaptık. seçim birliktelikleri yaptık, cepheler oluşturduk. Bundan sonra da bunun olacağına dair zerrece tereddüdümüz yok. Bizim buradaki özgünlüğümüz Emek Partisi olarak, 7 Haziran seçimlerinde bir ittifak yapmış olmamızdır. HDP’nin programı ve halka vaatleri çerçevesinde bir birliktelik yaptık, o birliktelik bu gücü Meclis’e taşıdı. Bu ortadan kalkmış değildir. Bu karar, bizim tespitlerimizde, siyasi değerlendirmelerde ve geleceğe dair tasarrufumuzdaki bir özgün kararımızdır. Hem parlamenter mücadelemiz hem de halkın demokratik mücadelesi, bizlerin ortak mücadelesi devam edecektir” şeklinde konuştu.

Başbakan’ın Tüzel’in yerine bağımsız bir milletvekiline teklif götürmesi bekleniyor. Bu durumda geçici hükümette HDP’li bakan sayısı 2’ye düşecek.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.