Hedbi Devlet Başkanlarını Barış İtikafına Girmeye Davet Etti

Hedbi Devlet Başkanlarını Barış İtikafına Girmeye Davet Etti
Ortadoğu Halklarının Birliğini Koruma, Kalkındırma ve Strateji Araştırmalar Merkezi (OHAK-DER) Başkanı Burhan Hedbi, Müslümanlar başta olmak üzere tüm devlet başkanlarını barış itikafına girmeye davet...

Ortadoğu Halklarının Birliğini Koruma, Kalkındırma ve Strateji Araştırmalar Merkezi (OHAK-DER) Başkanı Burhan Hedbi, Müslümanlar başta olmak üzere tüm devlet başkanlarını barış itikafına girmeye davet etti.

OHAK-DER Başkanı M. Burhan Hedbi, bir yerde beklemek, durmak ve kendini orada hapsetmek anlamlarına gelen itikaf ile ilgili açıklamalarda bulundu.İtikafın Kur’an-ı Kerim ve sünnetle sabit olduğunu kaydeden Hedbi, bu sünnet sadece Hz. Muhammed’e (sav) ve ümmetine has bir sünnet olmadığını, itikaf ibadetinin önceki ümmetlerde de olduğunu aktardı. Hedbi, "Hz. Muhammed (sav) ayını zamanda bir devlet başkanıydı ve o da, bir gün değil sadece Ramazan’da; Ramazan’ın son 10 gününü itikafa girmekle geçiriyordu. Ramazanın son 10 gününü itikafta geçiren bir devlet başkanı. Bu münasebetle buradan tüm devlet başkanlarına seslenmek istiyorum. İktidarınız boyunca savaşa harcadığınız zamanlarınıza karşın, sizi bir günlük barış itikafına girmeye davet ediyorum. Savaştan itikafa. Sadece bir gün elinizi dünyadan çekin. İtikafın içerdiği o mefhuma uygun bir tarzda, bir günlük de olsa elinizi dünyadan çekin! Tüm devlet başkanlarına çağrımdır bu; bir gün de olsa dünyayı sizsiz bırakın. Savaştan itikafa girin" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.