Hem ABD’ye hem BM’ye çok sert tepki

Hem ABD’ye hem BM’ye çok sert tepki
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü PYD'yi desteklemeyi sürdüreceğini açıklayan ABD'ye ve yeni göçmenler için "sınırını aç" çağrısı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü PYD'yi desteklemeyi sürdüreceğini açıklayan ABD'ye ve yeni göçmenler için "sınırını aç" çağrısı Birleşmiş Milletler'e sert tepki gösterdi.

20. Muhtarlar Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP milletvekilleri Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu'nun İngiltere'nin başkenti Londra'ya ziyaretlerinde yaptığı açıklamaları eleştirerek, "Birileri yurt dışına gidiyor, muhalefetin temsilcileri ne diyorlar, "PYD, YPG terör örgütü değil." Bal gibi de terör örgütü. PKK nasıl terör örgütüyse, onlar da aynı şekilde terör örgütü. Ama bu ifadeyi kullananlar ne yazık ki bu terör örgütlerinin avukatı konumundalar, onları savunanlar bunlar. Hele hele bunlar bir de ana muhalefet partisinin mensupları olunca durum çok daha farklı bir hale geliyor. Şu hale bak, ne günlere kaldık. Bunlar ki ülkemizi şu anda kana bulayanlar ve onlarla müşterek hareket edenler. PKK ile PYD'nin bir farkı var mı? YPG'nin bir farkı var mı? Bütün yazılı kayıtları bunların elimizde ya" ifadelerini kullandı.

ABD'YE SERT CEVAP

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin PYD açıklamasına ise, "Ve kalkıyor şu anda biz Amerika'ya diyoruz ki "Bu terör örgütüdür." Amerika'nın yetkilileri kalkıyor, "Hayır, biz onları terör örgütü olarak görmüyoruz." Ey Amerika, size kaç kere söyledim, siz bizimle mi berabersiniz yoksa bu terör örgütü PYD, YPG ile mi berabersiniz. Ey Amerika ne PKK'yı bize tanıtabilirsiniz, ne PYD'yi bize tanıtabilirsiniz, ne YPG'yi bize tanıtabilirsiniz. Bunları biz gayet iyi biliriz. DAİŞ'i de biz biliriz, bunları da biz biliriz ama siz bunların hiçbirini bugüne kadar tanıyamadınız, tanıyamadığınız için bölge kan revan içinde, kan gölü halinde. Bu nasıl ortaklık ya, anlamak mümkün değil. Defalarca söylememize, anlatmamıza rağmen karşımızda susuyorlar, gıyabımızda "Biz böyle bakmıyoruz bunlara" diyorlar. Bu nasıl bir anlayıştır. Siyasetin dilini, diplomasinin imkanlarını, pazarlık gücünü biz bugüne kadar ihmal etmedik. Bundan sonra da ihmal etmeyeceğiz ama aslolan ne biliyor musunuz ey muhtar kardeşlerim, "La galibe illallah." Bu düsturu, bu ölçüyü aklımızdan çıkarmadan yolumuza devam edeceğiz. Galip olan sadece Allah'tır, bunu bileceğiz" yanıtını verdi.

"-Düşmanımın düşmanı dostumdur- basitliği müttefikliğe yakışmaz" diye devam eden Erdoğan, "Düşmanımın düşmanı dostumdur, müttefikliğe yakışmaz. Bir terör örgütünü, çıkar çatışması için desteklemek doğru ise, diğer terör örgütleri niye dışlanıyor? Onlar da DAEŞ'le çatışma halindeler, niye dışlıyorsunuz? İlkeli olmak gerek. Biz teröriste terörist demeyi, o şekilde muamele etmeyi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

"SİZ BİZİMLE DALGA MI GEÇİYORSUNUZ !"

Yeni göçmenler için Türkiye'ye "kapılarını aç" çağrısı yapan Birleşmiş Milletlere de sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı, "BM ne diyor, "içeri alın'. Ya sen ne işe yarıyorsun? 3 milyon insanı evimize biz aldık biz. Siz ne aldınız, diğer ülkeler ne aldı? Biz 3 milyon aldık…BM olarak bize 455 milyon dolar destek verdiniz, biz 10 milyar dolara yakın harcama yaptık. Bütçeden harcananı söylüyorum, diğer harcamaları konuşmuyorum. Hadi, verin desteklerinizi, her şey ortada. Kendileri geliyorlar, görüyorlar hala "plan getir, proje getir, bilmem ne getir'... Bırakın bu işleri, siz bizimle dalga mı geçiyorsunuz!" dedi.

Hem ABD’ye hem BM’ye çok sert tepki

Hem ABD’ye hem BM’ye çok sert tepki

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.