Hem Kur’an Hem De Trafik Kurallarını Öğreniyorlar

Hem Kur’an Hem De Trafik Kurallarını Öğreniyorlar
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde müftülük tarafından açılan yaz Kur’an kurslarına katılan erkek ve kız öğrenciler, hem Kur'an-ı Kerim’i hem de trafik kurallarını birlikte öğreniyor.

Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği personelleri tarafından “Çocuklar İçin Trafik Eğitimleri (Trafik Dedektifleri)” projesi kapsamında ilçe merkezindeki yaz Kur’an kurslarında eğitim gören öğrencilere temel trafik eğitimi, yaya ve yolcu güvenliği eğitimi verilmeye başlandı. Başpolis Serdal Alptuğ ve Polis Memuru İlyas Küçükfarsak tarafından verilen eğitimlerin ilki Müftülük Cami’indeki Kur’an kursunda İlçe Müftüsü Muhsin Demirel’in de katıldığı dersle başladı.

  Trafik dersinden önce çocuklara hitaben bir konuşma yapan Müftü Muhsin Demirel, hayatın her alanında yazılı ve yazısız birçok kural bulunduğuna dikkat çekti. Trafik kurallarının da insan hayatıyla ilgili önemli birçok düzenlemeyi içerdiğini belirten Demirel, bu tür eğitimlerin küçük yaşta verilmesinin önemine vurgu yaptı.

  Müftü Demirel’in konuşmasının ardından sunumuna başlayan Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği personeli İlyas Küçükfarsak ise eğitimlerde insan hayatının her şeyden önemli olduğunun altını çizdi. Küçükfarsak, ülkemizde her yıl trafik kazalarında binlerce insanın hayatını kaybettiğini ve on binlercesinin de sakat kaldığını belirtti.

  “Çocuklar İçin Trafik Eğitimleri (Trafik Dedektifleri)” projesi kapsamında Kur’an kurslarında verilen trafik eğitimi ile çocukların küçük yaşlardan itibaren trafik kurallarını bilinçli bir şekilde benimsemesi ve uygulaması amaçlanıyor. Çocuklara trafik kurallarına uymanın, herkesin hayatını kolaylaştıracağı ve kazaları en aza indireceği anlatılıyor. Eğitimlerde öğrencilere, aile ve trafik eğitimi, bisiklet sürücü eğitimi, yaya yollarını kullanma, öğrenci servislerine inme-binme, karşıdan karşıya geçme, küçük yaşta araç kullanmama, emniyet kemeri kullanımı ve önemi genel trafik kuralları ile ilgili bilgiler veriliyor.

  Kur’an öğrenmek için kursları dolduran minik öğrenciler de trafik kuralları hakkında bilmedikleri konuları polis amcalarına sormak ve öğrenmek için birbirleri ile adeta yarışa girdi.

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.