Hemşire Adaylarından Sağlık Taraması

Hemşire Adaylarından Sağlık Taraması
Özel Güven Mesleki Teknik Anadolu Lisesi hemşirelik öğrencileri, Mamak Belediyesi işbirliği ile kronik hastalıklara karşı Mamak halkının farkındalığını artırmak amacıyla belediye hizmet binasında sağl...

Özel Güven Mesleki Teknik Anadolu Lisesi hemşirelik öğrencileri, Mamak Belediyesi işbirliği ile kronik hastalıklara karşı Mamak halkının farkındalığını artırmak amacıyla belediye hizmet binasında sağlık taraması gerçekleştirdi.

Öğretmenleri Ebru Çevik, Gönül Uslu Turan, Şeyda Kanık ve Semra Çıtak gözetiminde 11 hemşirelik öğrencisi, hem vatandaşlara hem de personele kan şekeri ve tansiyon ölçümü gerçekleştirdi. 135 vatandaşın sağlık taramasından geçtiği çalışmada hemşire adayları ayrıca vatandaşlara broşürler dağıtarak sağlık konusunda bilgiler verdiler. Sağlık taramasında kan şekeri ve tansiyon değerleri normalin dışında çıkan vatandaşlara hemşire adayları bilgi vererek uzman doktora görünmeleri gerektiğini söylediler.

"SAĞLIK İNSANA YAPILAN EN BÜYÜK YATIRIMDIR"

Hemşire adaylarının her birini ayrı ayrı kutlayarak mesleki hayatlarında başarılar dileyen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, sağlık alanında yapılan çalışmaların önemine değinerek sağlığı vatandaşın ayağına götürmenin en büyük hizmet olduğunu söyledi. Akgül, “Sağlık, insana yapılan en büyük yatırımdır. İnsan sağlığının korunması ve hastaların sağlığına kavuşması için sağlık çalışanlarının gösterdikleri çabaları takdirle karşılıyoruz” dedi.

ÖZEL GÜVEN MESLEKİ TEKNİK ANADOLU LİSESİ HEMŞİRELİK ÖĞRENCİLERİ, MAMAK BELEDİYESİ İŞBİRLİĞİ İLE KRONİK HASTALIKLARA KARŞI MAMAK HALKININ FARKINDALIĞINI ARTIRMAK AMACIYLA BELEDİYE HİZMET BİNASINDA SAĞLIK TARAMASI GERÇEKLEŞTİRDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.