Her Yıl 1 Milyon 300 Bin İnsan Trafik Kazalarında Ölüyor

Her Yıl 1 Milyon 300 Bin İnsan Trafik Kazalarında Ölüyor
Birleşmiş Milletler’in hazırladığı rapora göre dünyada her yıl 1 milyon 300 bir kişi trafik kazalarında ölürken, 50 milyon insan da yaralanıyor.Trafik Haftası Yalova’da kutlanıyor. Belediye Meclis Sal...

Birleşmiş Milletler’in hazırladığı rapora göre dünyada her yıl 1 milyon 300 bir kişi trafik kazalarında ölürken, 50 milyon insan da yaralanıyor.

Trafik Haftası Yalova’da kutlanıyor. Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen törende konuşan Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Ali Kaan Abanoz ildeki çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Abanoz, "Kamuoyunun trafik güvenliğinin sağlanmasına dikkatini çekmek, trafik kültürünü artırmak ve yol kullanıcılarına trafik kaidelerine riayet alışkanlığı kazandırmak için ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapıyoruz. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de her yıl mayıs ayının ilk haftası “Karayolu Trafik Haftası” olarak kutlanmaktadır. Trafik, günlük hayatta birçok kolaylık sağlamasına rağmen çeşitli olumsuzlukları da beraberinde getirmektedir. Ülkeler bazında değişiklik göstermekle birlikte, trafik sorunu hayatın kaçınılmaz yönlerinden biri olmuştur. Bu sıkıntı ülkemizde de yaşanmakta ve ölümlü ya da yaralanmalı trafik kazası haberlerini neredeyse her gün medya kuruluşlarımız aracılığıyla izlemekte veya okumaktayız” dedi.

Türkiye’de 25 milyon sürücü, 18 milyon üzerinde kayıtlı araç olduğunu belirten Abanoz, “Her yıl ortalama bir milyon civarında yeni sürücü ile aracın trafiğe çıktığını biliyoruz. İlimiz araç sayısı bugün itibariyle 51.410, sürücü sayısı ise 58.836’dır. 2014 yılında Türkiye’de yıllık ortalama araç sayısında yüzde 5.1 bir artış yaşanırken, Yalova’da araç sayısı artışı bir önceki yıla oranla yüzde 7,6 olarak Türkiye ortalamasının çok üstünde gerçekleşmiştir. Birleşmiş Milletler’in verilerine göre dünyada her yıl trafik kazalarında yaklaşık 1 milyon 300 bin kişi hayatını kaybetmekte, 50 milyondan fazla kişi de yaralanmaktadır. Karayollarında saatte 150 kişi ölmektedir. Bunların yüzde 30’u kalkınmış, yüzde 70’i de kalkınmakta olan ülkelerde meydana gelmektedir. Dünya genelinde ekonomik maliyeti ise 518 milyar dolar olan trafik kazaları, ülkelerin gayrisafi milli hasılalarının yaklaşık yüzde 1-2’sini alıp götürmektedir. İlimizde şehir merkezinde, Polis sorumluluk alanında 2014 yılında toplamda 827 trafik kazası meydana gelmiş bu kazalarda 2 kişi hayatını kaybetmiş, 480 kişi ise yaralanmıştır" diye bilgi verdi.

Ardından Yalova’da yılın örnek trafik personellerine ödüllerini Yalova Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban takdim etti.

Yılın örnek otomobil sürücüsü Gülsen Cenk, ticari araç sürücüsü Atilla Tataroğlu ve motosiklet sürücüsü Ömer Ünver seçildi.

YALOVA'DA TRAFİK HAFTASI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANIYOR. BU KAPSAMDA DÜZENLENEN TÖRENLE YALOVA'DA YILIN ÖRNEK SÜRÜCÜLERİ DE ÖDÜLLENDİRİLDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.