"Hesapların tamamı 15 Temmuz’da bitti"

"Hesapların tamamı 15 Temmuz’da bitti"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye üzerine yapılan hesapların tamamının 15 Temmuz'da geçerliliğini yitirdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye üzerine yapılan hesapların tamamının 15 Temmuz'da geçerliliğini yitirdiğini söyledi.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi açılışı ve şehitleri anma programında konuşan Erdoğan, "O gece yaşanan ve pek azı kameralara, objektiflere yansıyan manzaraların her biri, Türkiye'nin ekonomik, siyasi, sosyal, terör yoluyla diz çökmesini bekleyenlerin kafasına birer balyoz gibi indi. 81 vilayeti ve 79 milyon vatandaşıyla tüm Türkiye, bir ve beraber olarak 40 yıllık hazırlığı, 40 yıllık birikimi, 40 yıllık sinsi hesabı 20 saate kalmadan yer ile yeksan etti. FETÖ terör örgütünün mazisi 40 yıl. 40 yıldır bunlar işte bugüne ulaşmak için çalıştılar" dedi.

237 şehidin her birinin adının yaşatılacağını söyleyen Erdoğan, "237 şehidimizin her birinin adını aynen Çanakkale Şehitleri'nde olduğu gibi anıtlaştıracağız. İnşallah kurumlarımızla anıtlaştıracağız, inşallah aynı zamanda İstanbul'da Boğaz Köprüsü'nden çıkar çıkmaz Anadolu yakasındaki tepe noktada, orada anıtlaştıracağız. Ankara'da hemen Külliyemizin karşısında, orada anıtlaştıracağız ve okullarımıza isimlerini vermek suretiyle anıtlaştıracağız ve kalıcı kılacağız" ifadelerini kullandı.

Darbe girişimi sürecinde dahi hukuktan en küçük bir taviz verilmediğini ifade eden Erdoğan, atılan her adımın kanunlara uygun olduğunu kaydetti. Erdoğan, halkın idam taleplerine de parlamentoyu adres gösterdi.

Erdoğan, şahına yönelik yapılan hakaretleri bir kereye mahsus affettiğini ve davaları çektiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.