Hırsızlar Soydukları Telefoncunun Güvenlik Kamerasına Yakalandı

Hırsızlar Soydukları Telefoncunun Güvenlik Kamerasına Yakalandı
Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bulunan bir dükkanda 1 ay içerisinde 3 hırsızlık olayı yaşandı. Hırsızlık olayları an be an güvenlik kamerasına yansıdı.

- Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bulunan bir dükkanda 1 ay içerisinde 3 hırsızlık olayı yaşandı. Hırsızlık olayları an be an güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, Ocak ayında Yenişehir ilçesi Ekinciler Caddesi üzerinde bulunan bir telefon bayisinde meydana geldi. 8 Ocak 2015 tarihinde gece saatlerinde hırsızlar önce iş yerini bir süre gözlemledi. Arkadaşının yardımını alan şahıs içeri bakıp alacaklarını gözüne kestirdi. Apartmandan bir vatandaşın çıktığını gören hırsızlar birbirlerinin omzuna elini atıp bir şeyler konuşarak hırslık yaptıklarını gizlemeye çalıştı. Vatandaşın oradan ayrıldığını gören şahıslar kepenkleri kırıp daha sonra camı taş ile indirip, içeri girdi. Hırsızlar içeri girdikten sonra telefon rafında bulunan cihazların hepsini aldı. Daha sonra kasadaki paraya yönelen hırsızlar paraları almak için birbirlerini itti. Hırsızlar aldıkları telefonlar ve para ile kayıplara karıştı.

MÜŞTERİ OLARAK GELDİ PERSONELİN TELEFONUNU ÇALDI

Aynı iş yerinde bu kez 26 Ocak 2015’te müşteri olarak gelen bir hırsız içerinin kalabalık olmasından faydalanıp personelin oturduğu masada bulunan telefonu gözüne kestirdi. Personelin evrakları düzeltmesi üzerine arka tarafa gitmesini fırsat bilen şahıs masa üzerinde bulunan telefonu alıp cebine bırakıp dışarı çıktı.

İŞ YERİNİ 3. KEZ TEK SOYDULAR

Ekinciler Caddesi'nde bulunan iş yeri en son 31 Ocak’ta yeniden soyuldu. Tek kişi olan şahıs önce içeriyi gözetledi. Daha sonra kepengi kıran hırsız camı kırdıktan sonra içeri girdi. Raftaki tableti alan hırsız, kasaya yönelerek bir miktar parayı aldıktan sonra masa üzerinde bulunan diz üstü bilgisayarını da alarak girdiği yerden dışarı çıkıp kayıplara karıştı.

İş yerine dayanan hırsızlara tepki gösteren iş yeri sahibi Orhan Aykal, yaşanan olaylar karşısında bazen eve gidemediğini, iş yerinde uyuduğunu söyledi. Aykal, “Hırsızlar halen gelebilir. Kirayı ödeyemiyorum. 40 bin TL zararım var. Bu sebeple personele maaş veremiyorum. Personel çalışmadığı için işlerimiz ilerlemiyor. Mecburen polisin bu konuda daha iyi çalışmasını istiyorum. Kamera görüntüleri ve ifadelerim mevcut. Hırsızların bulunmasını istiyorum. Polis ekipleri dolaşıyor ve çalışıyor. Biraz daha gayret etmelerini istiyorum. En azından bu hırsızları bulup adalete teslim etmelerini bekliyorum. 3 kez hırsızlar girdi. Camı kırdılar. 20 gün içerisinde 2 kez girip soydular. 1 kez ise personelin telefonu çalındı. Karakola ifademi ve görüntüleri verdim. Telefon satamadığım için alışta yapamıyorum” dedi.

HIRSIZLAR SOYDUKLARI TELEFONCUNUN GÜVENLİK KAMERASINA YAKALANDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.