Hırsızların yeni taktiği

Hırsızların yeni taktiği
zmir'in Bayraklı ilçesinde, alışveriş yapma bahanesiyle marketlere dadanan bir hırsız, kasiyeri boş kredi kartı ile oyalarken, el çabukluğu ile sigara...

zmir'in Bayraklı ilçesinde, alışveriş yapma bahanesiyle marketlere dadanan bir hırsız, kasiyeri boş kredi kartı ile oyalarken, el çabukluğu ile sigara çaldı. Hırsızın bu yeni taktiği ile çok sayıda marketten mal ve eşya çaldığı ortaya çıktı.

Herkesi şaşırtan hırsızlık olayının adresi Bayraklı ilçesi oldu. 2179 sokak üzerindeki bir markete gelen hırsız, iş yerinden yüklü miktarda alışveriş yaptı. Kasaya gelen zanlı, burada kasiyere limiti biten bir kart uzatarak planını aşama aşama gerçekleştirdi. Kredi kartı limitinin olmadığını söyleyen kasiyerden kart silimlerini alan hırsız, poşetleri kasiyere vererek kısa süre içerisinde geleceğini ve ürünleri nakit olacağını söyledi. Kasiyer önüne bırakılan eşyalara dikkatini yoğunlaştırırken, hırsız ise kaşla göz arasında iki paket sigarayı cebine attı. Tüm bu yaşananlardan saniye saniye ise güvenlik kameralarına yansıdı.

HIRSIZ BU YÖNTEMLE HER YERİ DOLANDIRMIŞ

Hırsızın bu ilginç; ama oldukça basit yöntemiyle daha öncede onlarca iş yerinde eşya çaldığı öğrenildi. Yeni bir dolandırıcılık taktiği ile karşı karşıya kaldıklarını ifade eden market sahibi Mehmet Yeniyıl, "Arkadaş geliyor, çocuk mamasından bezine kadar her çeşidi alıyor. Aldıktan sonra kredi kartı ile iki kere çekiyor; ama, "kredi kartının limiti yok" diye yazan kağıtlarını da alıyor. Yani bir iz bırakmıyor geride. Bu profesyonel bir hırsızlık. Aldıkları malzemeleri de "ben burada bırakayım, parasını alayım öle gelip alayım" diyor. "Bu benim maaş kartım kesinlikle vardı içinde; ama çıkmadı" diyor ve gidiyor. Giderken de iki adet sigarayı çalıyor" dedi

BAŞKA MARKETLERİ DE AYNI YÖNTEMLE SOYMUŞ

Başına geldiği olayı market sahibi arkadaşlarına anlattığını dile getiren Yeniyıl, şöyle konuştu:

"İki paket sigara alıyor neden bir tane değil de iki tane; çünkü niyet belli, niyet malzeme almak değil sigara alıp kaçmak. Ben iki paket sigaranın derdinde değilim. Benim canım yanıyorsa başkasının canı yanmasın. Bizim gibi insanların duyarlı olması lazım. Duyarlı olmayıp beni sokmayan yılan bin yaşasın deyip geçmek değil. Kimi sokuyorsa kafasını ezip başkasına yapmasına mani olması gerekiyor."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.