Hkü’de “1. Spagetti Köprü Yarışması ” Düzenlendi

Hkü’de “1. Spagetti Köprü Yarışması ” Düzenlendi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi KIT (Kalyoncu Institute of Technology) öğrenci topluluğu tarafından "1. Spagetti Köprü Yarışması 2014” yarışması düzenlendi.

- Hasan Kalyoncu Üniversitesi KIT (Kalyoncu Institute of Technology) öğrenci topluluğu tarafından "1. Spagetti Köprü Yarışması 2014” yarışması düzenlendi.

HKÜ Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen yarışmada makarnadan yapılmış bir çok köprü yer aldı. Üniversitenin mühendislik fakültesi öğrencilerinin yaptığı köprüler fuayene alanında sergilendi. Bir birinden değişik modellerde yapılmış maket köprüler katılımcılar tarafından ilgi gördü.

Yarışma öncesi açıklama yapan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. M.Hanifi Aslan, “Beşler grubun katkılarıyla KIT öğrenci topluluğunun düzenlemiş olduğu 1. Spagetti Yarışmasına hepiniz hoş geldiniz. Biz Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak son yıllarda özellikle bir ivme kazanmış bir şekilde yenilikçi, girişimci ve rekabetçi bir üniversite olmayı hedefliyoruz. Çok iyi eğitim ve öğretim vermenin yanın da girişimci ve rekabetçi, yenilikçi ve bunların gerektirdiği araştırmacı bir üniversite olmayı hedefliyoruz. Bu yılda son zamanlarda çok önemli ilerlemeler kaydettik. Teknoloji transfer ofisini güçlendirdik ve bununla araştırmalarımız, projelerimiz bir ivme kazandı. Çok sayıda Avrupa Birliği, TÜBİTAK’a proje başvurusunda bulunduk. Bunlardan çok iyi sonuçlar bekliyoruz. Bütün öğretim üyelerimiz, araştırma görevlilerimiz bu yolda bize destek olmak için faaliyetlerini hızlandırdılar kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimiz topluluklarımız çok güzel faaliyetler yapmaya başladılar. İnşallah bu yolda önemli adımlar atıyoruz ve atacağız. Kendilerini yaptıkları faaliyetlerden dolayı kutluyorum” dedi.

Yapılan açış konuşmasını sonrası protokol ve jüri üyeleri statları tek tek gezerek incelemede bulundu.

HKÜ’DE “1. SPAGETTİ KÖPRÜ YARIŞMASI ” DÜZENLENDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.