Hodan Otu Satarak Geçimi Sağlıyor

Hodan Otu Satarak Geçimi Sağlıyor
Çatalzeytin ilçesinde çay kenarında topladığı hodan bitkisini pazara getiren yaşlı kadın, kilosunu 3 TL'den satarak geçimini sağlıyor.

- Çatalzeytin ilçesinde çay kenarında topladığı hodan bitkisini pazara getiren yaşlı kadın, kilosunu 3 TL'den satarak geçimini sağlıyor.

İlkbahar mevsiminin yaklaşmasıyla Çatalzeytin'de hodan otu görücüye çıkmaya başladı. Bir çok hastalığa iyi geldiği bilinen hodan otunu çay kenarında toplayan kadınlar, hem kendilerine saklıyor hem de pazarda satışa sunuyor. Merkez Mahallesi'nde ikamet eden 60 yaşındaki Saniye Açıkgöz de topladığı hodan otlarını kilosu 3 TL'den satarak evinin ekmek ihtiyacını karşılıyor. Hodan otlarını ilçeye 3 km. uzaklıktaki Harda ve İnanya çayı kıyılarından topladığını belirten Açıkgöz, “Hodan toplayarak ve bunları satarak aile ekonomisine ufakta da olsa bir katkım oluyor. Günlük 8-10 kilogram civarında topluyorum.” dedi. Açıkgöz, hodan otunun öksürüğü kestiğini, balgam söktürdüğünü, terletici ve ateş düşürücü etkisi olduğunu söyledi. Soğuk algınlığı ve gribe iyi gelen otun, kanı temizlediğini ve emziren kadınlara da faydalı olduğunu ifade etti.

HODAN OTU SATARAK GEÇİMİ SAĞLIYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.